Pericolul te paște pe Facebook

, 28 Ian, 18:46

Facebook UnnamedApp

Experții în securitate avertizează utilizatorii de Facebook asupra unei amenințări virtuale care deschide oportunități pentru hackeri. Pericolul în cauză se numește „Unnamed app”, un sistem care este transmis de fiecare user în parte. Aceștia se avertizează reciproc asupra pericolului împrăștiind fără voie posibilul malware.

În prezent nu se știe cât de malițioasă este aplicația sau dacă într-adevăr aceasta prezintă un pericol pentru utilizatorii Facebook. Totuși, hackerii au știut să profite de pe urma ei creând imediat pagini web legate de „aplicația fără nume”.

Graham Cluley, consultant în cadrul companiei Sophos a declarat că hackerii au folosit modalitățile normale de optimizare a rezultatelor de căutare prin motoarele web și au reușit să își claseze paginile create în topul cautărilor pe internet.

Prin urmare, nu căuta în Google Search prea curând expresia „Facebook Unnamed app” pentru ca s-ar putea să îți infectezi calculatorul cu un malware deghizat sub forma unui antivirus. Numele noului malware este de fapt Mal/FakeVirPk-A, acesta fiind descoperit de către Graham Cluley pe falsele pagini web.

Sursa: V3

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail