Ni se pregateşte primul TV cu Android

Ni se pregateşte primul TV cu Android
15:05 06.04.2010

TV-Android

Ţi se par mişto telefoanele mobile cu Android? Ce zici de un televizor cu sistemul de operare de la Google? Nu crezi? E „pe vine”, cu dedicaţie specială de la compania suedeză „People of Lava„. Nu ai auzit de ei? Nu-i nimic, nici noi! Dar sunt primii care ne fac asemenea suprize.

În prezent nu există prea multe informaţii despre aceste TV-uri. Ce ştim concret este că beta-testele pentru noile televizoare vor începe în această vară şi ca ni se pregătesc TV-uri Full HD cu tehnologia LED. În primă etapă se vor lansa modele cu diagonală de 42 inch (106 cm), iar apoi vor veni şi televizoarele de 47 inch sau chiar de 55 inch.

Ce înseamnă Android pe televizor? Nu aşa mult, poate doar faptul că sistemul e open-source şi e gratuit pentru producator, iar utilizatorul se va da pe YouTube, Netflix şi altele în bună voie. Totodată, modelele vor fi dotate cu Google Maps şi o serie de aplicaţii gen Twitter sau  Facebook, dar pentru acestea va fi nevoie de o tastatură… Altfel, preţul modelelor este ridicat, acestea putând să depăşească suma de 3.000 $.


Sursa: Wired

loading...