Mouse-ul care se potrivește ca o mănușă

Mouse-ul care se potrivește ca o mănușă
12:27 28.01.2010

Studiile au demonstrat că folosirea excesivă a mouse-ului poate provoca nu doar stres, dar și probleme grave de sănătate. ”Excesiv” poate însemna puțin mai mult decât câteva ore pe zi, dar asta e altă poveste. Oricum, vestea bună este că doi canadieni s-au preocupat pentru oamenii stresați și au inventat un tip de mouse mai confortabil pentru mână. AirMouse este un dispozitiv wireless unic, în sensul că poate fi purtat ca o mănușă.

Airmouse_1Produsul a fost deja testat clinic și funcționează foarte simplu, aliniindu-se după ligamentele mâinii celui care îl folosește. O cameră optică detectează mișcarea. Chiar dacă mâna va sta într-o poziție neutră, laserul încorporat va transmite o forță vectorială mai mare decât cea transmisă de un mouse normal. Însă mouse-ul minune va rămâne inactiv până când mâna se află într-o poziție neutră. Prin urmare, odată găsită poziția-cheie, nu vei avea probleme de tastat cu mănușa AirMouse atașată. Cât privește durata bateriei, AirMouse poate rezista o săptămână întreagă fără să necesite încărcare.

Airmouse_2Designerii modelului, Oren Tessler, medic rezident de chirurgie plastică, și Mark Bajramovic, care predă psihologie industrială la o școală din Montreal, au cheltuit până acum 300.000 de dolari pentru a-și vedea prototipul gata până în martie. Iar pentru o asociere în cadrul proiectului au cerut 75.000 de dolari pentru o cotă de 15%, potrivit Financial Post.

Ne putem aștepta ca în următoarele șase sau 12 luni AirMouse să fie disponibil pe piață. Prețul ar fi de 129 de dolari. Crezi că ar putea înlocui cu desăvârșire „șoarecele” atât de cunoscut?


Sursa: Gizmag

loading...