Microsoft pregateste un upgrade pentru Kinect [+VIDEO]

Microsoft pregateste un upgrade pentru Kinect [+VIDEO]
12:19 20.12.2010

A trecut perioada laudelor inainte de forfota sarbatorilor, iar Microsoft “cica” lucreaza la imbunatatiri pentru Kinect. Echipa de dezvoltare a declarat pentru Eurogamer cum ca sunt extrem de interesati de a adauga animte noutati senzorului, cum ar fi recunoasterea rotatiei mainii si miscarea degetelor. Inca nu a spus nimeni nimic de indepartarea lagului…

Kinect-ul celor de la Microsoft lucreaza la o rezolutie de 320×240 la o rata de 30 de cadre pe secunda, element dictat de firmware-ul add-on-ului. Totusi, dupa spusele echipei de dezvoltare, telul ar fi sa ii impuna o rezolutie de 640×480, fapt ce i-ar permite acestuia sa recunoasca miscari mai complexe, dar si sa ii mareasca acuratetea in timpul jocului.

Problemele nu apar de la controller-ul in sine, ci de la interfata de conectare, adica portul USB dedicat pe care acesta il utilizeaza si care este capabil de 35MB/s, desi in prezent lucreaza doar la 15/16 MB/s. Limitarea a fost impusa pentru ca Xbox-ul sa poata lucra simultan cu mai multe porturi USB. Uneori utilizarea mai multor astfel de dispozitive ingreuneaza rata de transfer intre consola si device, rezultatul putand deconectarea instalarilor pe stick-urile USB pentru ca mai multa banda de transfer sa fie eliberata. Concluzie… Microsoft 1 – Gaming Community 0.

De amintit ca motion controller-ul celor de Microsoft a fost refuzat de Sony in favoarea Move-ului tocmai din cauza limitarilor hardware pe care le are. Totusi, exista sperante “vagi” ca acest “upgrade” este posibil intr-un viitor apropiat.


loading...