Microsoft a lansat platforma de dezvoltare end-to-end pentru Windows Phone 7 Series

Microsoft a lansat platforma de dezvoltare end-to-end pentru Windows Phone 7 Series
12:20 17.03.2010

Microsoft-SilverlightMicrosoft Corp. a lansat în cadrul evenimentului MIX10 de la Las Vegas o serie de noutăţi în ceea ce priveşte tehnologiile de platformă care ajută comunităţile de dezvoltatori si designeri să ofere utilizatorilor o serie de experienţe pe o gamă largă de dispozitive.

Bazându-se pe reacţia generată de lansarea Windows Phone 7 Series, Scott Guthrie, Corporate Vice President, .NET Developer Platform şi Joe Belfiore, Corporate Vice President şi director al programului Windows Phone Program Management, au detaliat oportunitatea pe care o au dezvoltatorii în a utiliza aceste tehnologii precum Silverlight şi XNA Framework cu scopul de acrea noi aplicaţii dedicate dispozitivelor mobile şi jocuri 3D.

În timpul prezentării, Microsoft a oferit prima incursiune în dezvoltarea de aplicaţii Windows Phone 7 Series. Prin combinarea caracteristicilor tehnologiei Silverlight pentru dezvoltarea de aplicatii complexe şi XNA Framework pentru jocuri, Windows Phone 7 Series permite milioanelor de dezvoltatori şi designeri să construiasca aplicaţii şi jocuri cu o grafica impecabilă şi realistă.

Microsoft a anunţat şi o versiune Silverlight 4 release candidate, disponibilă deja pentru descarcare, construită pe versiunea beta lansată la Professional Developers Conference în noiembrie 2009. Silverlight 4 RC oferă capabilităţi media puternice şi aplicaţii pentru mediul enterprise, flexibilitate out-of-browser şi instrumente suport de calitate prin Visual Studio şi Expression Blend cu Sketchflow, facilitând dezvoltarea de aplicaţii puternice şi experienţe interactive complexe.

loading...