MeeGo creşte cu susţinerea ecosistemului software

, 14 Apr, 09:52

MeeGo

The  Linux Foundation, organizaţia nonprofit creată pentru accelerarea creşterii Linux, a anunţat că mai multe companii din diverse sectoare s-au angajat să participe sau participă deja la proiectul MeeGo.

Printre aceste companii se numără în prezent importanţi producători de dispozitive, furnizori de sisteme de operare, producători de chipset-uri, furnizori independenţi de software şi comunităţi de dezvoltare, precum Acer, Amino, Asianux, Asus, BMW Group, Collabora Ltd., CS2C, DeviceVM, EA Mobile, Gameloft, Hancom, Linpus, Maemo Community Council, Mandriva, Metasys, Miracle, MontaVista, Novell, PixArt, Red Flag, ST-Ericsson, Tencent, TurboLinux, VietSoftware, Wind River, WTEC şi Xandros.

Participarea la proiectul MeeGo se traduce prin milioane de ore de dezvoltare dedicate compatibilităţii între diverse dispozitive, portabilităţii aplicaţiilor, însă contributorii sunt atraşi de MeeGo pentru că extinde raza de interacţiune dincolo de simplul nivel de smartphone, ajungând să includă televizoare conectate, sisteme de infotainment ce pot fi utilizate în diverse vehicule, netbook-uri şi multe altele.

Proiectul MeeGo, care uneşte platformele Moblin, de la Intel, şi Maemo, de la Nokia, ambele bazate pe Linux, a fost anunţat la începutul acestui an, în cadrul Mobile World Congress din Barcelona. O prezentare a infrastructurii de distribuţie şi a sistemului de operare MeeGo a devenit disponibilă luna trecută, iar prima lansare a MeeGo este estimată pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an, cu aplicaţii disponibile atât în Intel’s AppUp Center, cât şi în Nokia Ovi Store.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail