MeeGo, copilul lui Moblin şi Maemo

MeeGo, copilul lui Moblin şi Maemo
16:37 15.02.2010

meeGo

Intel și Nokia își unifică platformele software Moblin și Maemo într-un singur produs denumit MeeGo. Aceasta inițiativă va crea o platformă unificată bazată pe Linux, ce va rula pe numeroase platforme hardware dintr-o gamă largă de dispozitive de calcul, incluzând computere mobile de buzunar, netbook-uri, tablet PC-uri, telefoane media, sisteme de tip connected TV și in-vehicle infotainment.

MeeGo combină cele mai bune caracteristici ale Maemo și Moblin pentru a crea o platformă deschisă pentru numeroase arhitecturi de procesor. Platforma extinde capabilitățile de bază ale sistemului de operare Moblin și suportul pentru o gamă largă de dispozitive și experiențe ale utilizatorilor, concomitent cu avântul platformei Maemo în industria mobilă și cu adoptarea la scară largă a aplicațiilor Qt și UI Framework de către dezvoltatorii de software.

Ovi Store va fi canalul de promovare a aplicațiilor și conținutului pentru toate dispozitivele Nokia, incluzându-le pe cele bazate pe MeeGo și Symbian, în timp ce Forum Nokia va oferi sprijin dezvoltatorilor pe toate dispozitivele cu platformă Nokia. Intel AppUp Center va reprezenta calea de lansare pe piață a dispozitivelor MeeGo bazate pe tehnologie Intel realizate de alți producători, în timp ce Intel Atom Developer Program va oferi suport pentru a stimula un nou val de aplicații din numeroase categorii.

loading...