Intel SSD, pentru netbook-uri şi PC-uri desktop

Intel SSD, pentru netbook-uri şi PC-uri desktop
14:26 16.03.2010

X25-V-SSD

Intel Corporation a anunţat X25-V Value SATA SSD, o unitate de stocare de 40 GB destinată netbook-urilor şi configuraţiilor desktop tip dual-drive/boot, cu un preţ de 125 de dolari.

SSD-urile pot să înlocuiască hard disk-urile (HDD) tradiţionale sau să coexiste cu ele. Neavând părţi mobile sau plattere (discuri circulare pe care se stochează datele magnetice) care se rotesc, SSD-urile sunt mai fiabile şi oferă performanţe superioare. Noul SSD poate fi instalat într-o configuraţie tip dual-drive sau “boot drive”. Un Solid-State Drive este de aproape patru ori mai rapid decât un hard disk de 7200RPM, iar unitatea iniţială, hard disk-ul, va fi folosit ca spaţiu de stocare a datelor. În configuraţia rezultată noul SSD este denumit în mod obişnuit “boot” drive, accelerând timpul de iniţializare a sistemului de operare şi a aplicaţiilor.

X25-V-retail-boxDe exemplu, cu 40GB capacitate de boot drive, poţi încărca pe  SSD sistemul de operare Microsoft Windows 7, aplicaţii Microsoft Office şi poţi instala un joc precum Dragon Age: Origins, având în ansamblu experienţa unui sistem cu până la 43% mai rapid sau a unei experienţe de joc cu până la 86% mai bună, promit cei de la Intel. În plus, SSD accelerează şi alte operaţiuni, cum ar fi iniţializarea sistemului, deschiderea aplicaţiilor şi a fişierelor sau reintrarea în activitate din modul standby.

Intel X25-V oferă 40GB de memorie NAND flash pe 34nm. Această memorie non-volatilă reţine date chiar şi când alimentarea este întreruptă şi este utilizată în echipamente precum smartphone-uri, playere audio, carduri de memorie sau SSD-uri.

loading...