Intel îşi prezintă noile tehnologii la CeBIT

Intel îşi prezintă noile tehnologii la CeBIT
08:54 03.03.2010

ClassMatePC

Intel va prezenta noi inovaţii în domeniul procesoarelor la CeBIT ca de exemplu, procesorul Nehalem-EX, prezentat ‘live’ la Hanovra împreună cu procesorul Westmere-EP. Ambele vor ajunge pe piaţă la sfârşitul primului trimestru al anului. De asemenea, Intel va mai lansa pe piaţă trei noi procesoare Intel AtomT, concepute special pentru produse încorporate. Vizitatorii de la CeBIT pot afla în avanpremieră mai multe despre PC-ul classmate cu tehnologie Intel, care va fi disponibil din cel de-al doilea trimestru al anului 2010.

Următoarea generaţie de procesoare Intel pentru servere, planificată să fie lansată pe piaţă până la sfârşitul acestui trimestru, va reprezenta noua generaţie de standarde care va trebui depăşită când se va discuta despre viteza de calcul. Intel va face prima demonstraţie live a procesorului Nehalem-EX în cadrul CeBIT. Chip-ul este disponibil cu până la 8 core-uri şi poate procesa simultan 16 thread-uri. De asemenea, Intel introduce pe piaţă procesorul Westmere-EP – primul chip pe 32nm care va fi disponibil la sfârşitul trimestrului întâi, 2010.


La CeBIT, Intel lansează trei procesoare Intel Atom cu suport pentru un ciclu de viaţă de 7 ani, destinate pieţei de dispozitive încorporate. Procesoarele – N450 şi D410 cu un singur nucleu, plus D510 dual-core – oferă capabilităţi integrate şi îmbunătăţite de grafică şi controllere de memorie construite direct pe CPU, permiţând astfel îmbunătăţirea performanţei şi creşterea eficienţei energetice. Cele trei procesoare fac pereche cu un controller I/O ideal pentru piaţa de dispozitive încorporate – Controller-ul Intel 82801HM I/O – pentru o soluţie 2-chip care oferă capabilităţi generoase de I/O şi adaugă flexibilitate prin interfeţe cu lăţime mare de bandă, inclusiv conectivitate PCI Express, PCI, SATA şi USB 2.0. Acest trio este ideal pentru aplicaţii mici, cu eficienţă energetică mare, precum cele din domeniul industrial, al imaginilor tipărite şi al sistemelor digitale de supraveghere şi siguranţă. Procesoarele sunt deja disponibile, iar preţul pe unitate pentru comenzi de 1000 de unităţi variază între 43.00 USD şi 63.00 USD.

De asemenea, Intel prezintă la CeBIT un nou design pentru PC-ul classmate convertibil, cu tehnologie Intel, care combină aspectul estetic cu cel robust, lăudându-se cu funcţionalitate completă PC, capabilităţi îmbunătăţite de e-reading, un nivel superior de performanţă şi un design cu eficienţă energetică.


loading...