Intel intentioneaza sa realizeze un nou produs system-on-chip bazat pe Intel Atom

Intel intentioneaza sa realizeze un nou produs system-on-chip bazat pe Intel Atom
12:29 15.04.2010

Intel-Atom-CE4100-System-on-ChipDoi directori Intel au prezentat cele mai recente produse System-on-Chip (SoC) de la Intel pentru aplicatii incorporate si au descris noile cercetari care vor permite utilizatorilor casnici si din micile companii sa isi utilizeze si gestioneze mai bine energia. Viitorul produs SoC, denumit Tunnel Creek, va fi bazat pe urmatoarea tehnologie Moorestown Atom, incluzand un core de procesor care, pentru prima data, va permite altor companii sa creeze dispozitive compatibile PCI Express care sa se conecteze direct pe chip, oferind astfel o noua flexibilitate pentru aplicatii incorporate.

Intel a mai prezentat si colaborarea sa cu HawTai, un important producator chinez de automobile care intentioneaza sa utilizeze procesoare Intel Atom si software MeeGo pentru sistemele de infotainment instalate in automobilele sale. In plus, China Mobile, cea mai mare companie de telecomunicatii wireless din lume, va adopta chip-urile Intel pentru platformele targetate care ii sustin retelele wireless. Chip-ul va permite companiilor sa isi conecteze propriile echipamente customizate la chip-ul Intel, cu conditia ca acestea sa fie compatibile PCI Express. Flexibilitatea acestei solutii cu un singur chip, integrate la un nivel foarte performant, contribuie la reducerea facturilor pentru materiale.

Cercetatorii de la Intel au inventat un nou dispozitiv wireless care face ca inregistrarea datelor despre consumul de energie sa devina simpla si deloc costisitoare pentru consumatori. Este suficient ca un senzor experimental, cu cost redus, sa fie bagat in priza intr-o locuinta, pentru a masura instantaneu si a raporta wireless consumul de energie al fiecarui aparat electric din locuinta respectiva. Tehnologia ar putea fi foarte usor implementata de consumatori, pentru a analiza consumul de energie al tuturor dispozitivelor si aparatelor pe care le utilizeaza acasa.

Rattner a mai demonstrat si un prototip functional al unui afisaj casnic cu tehnologie Intel care, atunci cand este cuplat cu senzorul de energie wireless, monitorizeaza performanta, recomanda solutii pentru utilizari mai eficiente, stabileste obiective si recompenseaza succesele. Aceasta combinatie de dispozitive formeaza centrul unui sistem de gestionare a consumului personal de energie care ar putea ajuta o locuinta din SUA sa economiseasca pana la 470 USD pe an in costuri pentru electricitate. Tinand cont ca in SUA exista 113 milioane gospodarii, economiile potentiale depasesc 50 miliarde dolari anual. Daca numai 1% din gospodarii ar realiza aceste economii, s-ar putea reduce cererea anuala de carbune cu pana la 371.000 tone si s-ar diminua emisiile de carbon cu 2,4 milioane tone metrice, reprezentand echivalentul scoaterii a 535.000 automobile din circulatie.

loading...