Intel Core vPro face cu ochiul oamenilor de afaceri

Intel Core vPro face cu ochiul oamenilor de afaceri
14:01 05.02.2010

Intel Centrino Advanced-N 6200Westmere_die_shot

Intel Corporation lansează familia de procesoare 2010 Intel Core vPro, care face față cerințelor companiilor de toate dimensiunile, asigurând performanțe superioare pentru PC-uri, metode de prevenire a furturilor și reducere a costurilor. Aceste capabilități stau la baza multor laptop-uri și desktop-uri cu tehnologie Intel destinate companiilor, care încep să fie livrate de producătorii de computere din întreaga lume.

Procesoarele se bazează pe microarhitectura „Nehalem”, fiind produse cu ajutorul noului proces Intel pe 32 nanometri. Intel a integrat pentru prima data capabilități de grafică de înaltă definiție în procesoarele sale și a încorporat a doua generație Intel de tranzistori cu poarta de metal și constanță dielectrică ridicată, care ajută la creșterea vitezei de calcul și a duratei de viață a bateriei.

Platforma bazată pe familia de procesoare 2010 Intel Core vPro include și noul chipset Intel  Q57 Express şi noul controller Intel  82577LM Gigabit Network  pentru notebook-uri, precum şi Intel 82578DM Network pentru PC-uri desktop.

Noul KVM de control la distanță Intel Keyboard-Video-Mouse Remote Control, disponibil cu procesoare dual-core Intel Core i5 și i7 vPro, lucrează în colaborare cu chipul grafic integrat de la Intel, punând astfel capăt frustrării administratorilor de IT care erau mereu nevoiți să îi întrebe pe utilizatori: “Ce vedeți ?”. În schimb, aceștia vor vedea ecranele monitoarelor utilizatorilor exact așa cum le văd și aceștia, având astfel control deplin asupra PC-ului, chiar dacă sistemul de operare nu este funcțional. Până acum, funcționalitatea KVM impunea utilizarea unor dispozitive care costau până la 200$ și chiar mai mult pentru un singur PC.

Tehnologia Intel Anti-Theft, disponibilă cu Intel vPro, le pune „piedici” hoţilor, blocând accesul la un PC dacă un server central sau sistemele inteligente încorporate ajung la concluzia că PC-ul respectiv a fost pierdut sau furat.

loading...