Instrument digital pentru spărgătorii de case

Instrument digital pentru spărgătorii de case
16:33 19.02.2010

pleaserobme.com

Creatorii site-ului PleaseRobMe.com sunt convinși că au descoperit metoda prin care online-ul poate indica locul caselor temporar goale, proprietarii fiind plecați. Aceștia au declarat pentru BBC că, de fapt, site-ul creat de ei nu a fost făcut pentru a pune oamenii în pericol, ci pentru a atenționa asupra pericolelor la care este expus cineva care anunță pe internet unde se află. Dacă și adresa respectivului este făcută publică pe net, oricine poate afla ce case sunt vulnerabile la un moment dat.

Site-ul se bazează pe jocul online Foursquare, care se bazează pe locația reală a persoanei din joc. Astfel, PleaseRobMe extrage informații de la utilizatorii Foursquare care au ales să posteze detalii despre ei prin Twitter.

„Totul a început cu mine și un prieten, când am observat că feed-urile noastre de Twitter conțineau foarte multe posturi Foursquare. Oamenii mergeau acasă, la prietena, la părinți și dezvăluiau adresa personală. Nu cred că și-au dat seama cât de multe spuneau”, a declarat Boy Van Amstel, unul din dezvoltatorii PleaseRobMe.com. Totuși, problema nu stă neapărat în posturile în care se arată că un utilizator este acasă, ci în perioada în care el nu este acolo.

Charity Crimestoppers sfătuiește utilizatorii să fie foarte atenți la ce postează pe internet. „Rugăm utilizatorii de Twitter, Facebok sau oricare altă rețea socială să se gândească de două ori înainte să posteze informații personale online care ar putea să genereze un pericol real”, au declarat cei doi dezvoltatori al PleaseRobMe.com.

Sursa: BBC

loading...