Gaming pentru cei cu dizabilităţi fizice

Gaming pentru cei cu dizabilităţi fizice
15:48 29.03.2010

PongCâţiva studenţi de la Imperial College London au reuşit să creeze un joc pentru cei cu dizabilităţi fizice, controlul în timpul partidei de gaming făcându-se cu ajutorul ochilor.

William Abbot, Oliver Rogers, Tim Treglown, Aaron Berk şi Ian Beer au adaptat de fapt jocul „Pong„. Acesta a fost supus unui sistem de ochelari speciali echipaţi cu un senzor infraroşu şi o cameră web care e conectată la un laptop sau computer. Astfel, camera web înregistrează mişcările ochiului transformându-le în mişcări corespunzătoare jocului.

Prototipul Pong este foarte simplu, dar studenţii sunt de părere că tehnologia poate fi dezvoltată şi aplicată la scară largă, ajutând astfel persoanele cu dizabilităţi fizice să devină gameri pentru prima dată în viaţa lor. Totodată, aplicaţia poate fi folosită şi în alte domenii.

Pe lângă simplitate, sistemul creat este şi foarte ieftin, fiind fabricat din hardware care este la îndemâna oricui, iar componentele costă în jur de 30 de euro. În prezent cei care au pus la cale acest proiect fac încercări de mărire a “capacităţii” dispozitivului pentru ambii ochi.


Sursa: Imperial

loading...