Cui îi mulţumim pentru consolele de joc?

, 05 Apr, 12:54

Ralph-BaerDacă eşti fan al jocurilor video şi respiri doar prin consola de joc ataşată, atunci trebuie să îi mulţumeşti cuiva pentru viaţa ta. Gamerii ştiu de ce! Ralph Baer, supranumit şi „Tatăl jocurilor video”  a fost recent inclus în National Inventors Hall of Fame. Baer a realizat prototipul a ceea ce a urmat să fie prima consolă de joc pentru acasă, denumită “Brown Box”. Evenimentul a avut loc cândva pe la mijlocul anilor ’60. Baer a vândut design-ul către Magnavox, care în 1972 a scos pe piaţă prima consolă de joc, denumită ”Odyssey”.

Tot lui Ralph Baer îi mulţumim şi pentru perifericele actuale ale unei console, pentru că el a fost şi inventatorul unui pistol de joc.

Pe lângă Ralph Baer, au mai fost omagiaţi în cadrul unei ceremorii care a avut loc în U.S. State Department din Washington D.C şi inventatorul S.C.U.B.A., Jacques Cousteau, sau „omul” de ştiinţă, Yvonne Brill, pentru inovaţiile aduse propulsiei rachetelor spaţiale.


Sursa: Kotaku

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail