Conturile World of Warcraft devalizate de un troian

Conturile World of Warcraft devalizate de un troian
13:34 05.03.2010

World of Warcraft

A fost identificat un nou troian care este folosit pentru a fura valorile virtuale din conturile jucătorilor de World of Warcraft care sunt protejați prin sistemul de autentificare Blizzard Battle.net, sistem despre care se credea că este foarte sigur.

Sistemul de autentificare este un dispozitiv electronic de securizare care generează un număr de autentificare unic (o înșiruire de 6 numere) care este folosit împreună cu username-ul și parola pentru a accesa contul utilizatorului. Șirul este legat matematic cu un număr serial unic desemnat fiecărui sistem de autentificare astfel încât serverele Battle.net pot verifica dacă un anumit cod a fost emis de către un anumit generator.

Această metodă trebuia să fie mai sigură decât autentificarea pe bază de parolă, deoarece cel care atacă are nevoie atât de combinația username-parola, cât și de un token valid pentru a se loga și, bineînţeles, token-ul era accesibil numai persoanei care deține generatorul de numere. În cele din urmă, s-a găsit un mod de a fura și folosi acest număr și este foarte simplu, prin convingerea utilizatorilor de World of Warcraft să instaleze o copie Wowmatrix care vine cu un troian (Wowmatrix este un instrument de actualizare automat popular pentru extensii World of Warcraft).

Odată instalat, Trojan.PWS.WOW.NGT modifică imaginea din memorie a executabilului jocului World of Warcraft și fură un token valid care este trimis către serverul controlat de atacator împreună cu informația despre calculatorul victimei. Fișierul executabil al jocului este modificat înainte de a încerca să se conecteze folosind tokenul.

Atacatorul este acum în posesia unui număr activ și nefolosit de care se va folosi pentru conectare și prin intermediul căruia poate curăța contul victimei de bunurile virtuale, prin simpla metodă de vânzare a acestora și prin trimiterea lor către contul controlat de atacator sub forma de „cadou”, de la un jucător la altul.

loading...