Confruntarea roboţilor ”mioritici” se numeşte RoboChallange 2010

, 23 Mar, 17:31

RoboChallange-2010

Proiectul “RoboChallenge” este un demers educaţional prin care se urmăreşte instruirea practică pas cu pas a studenţilor în realizarea unui robot autonom capabil să participe la confruntarea cu adversari similari. Evenimentul este organizat de Liga Studenţilor Electronişti, membră UNSR, şi echipa ETTI RoboChallenge, cea care în urmă cu doi ani a avut în premieră pentru România ideea desfăşurării unui astfel de concurs dedicat pasionaţilor de robotică. “RoboChallenge” este competiţia anuală de robotică organizată în Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universităţii Politehnica Bucureşti.

Anul acesta, evenimentul va avea loc în data de 24 martie 2010, la orele 16.00, în Aula Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, sala A01. Ediţia din acest an va reuni 39 echipe de studenţi pasionaţi de robotică din centrele universitare din Bucureşti pentru etapa locală a competiţiei. “Lupta” roboţilor se va continua pe 8-9 mai în etapa naţională. Vor fi prezente echipe din marile centre universitare cu profil tehnic din ţară. Până în prezent şi-au anunţat prezenţa echipe din Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova.

Concursul presupune construirea unor roboţi autonomi, capabili de a executa acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi fără control teleghidat. Echipele participante au construit astfel de roboţi, realizând proiectarea, implementarea, dar şi programarea sistemului pentru a acţiona independent. Componentele electronice pentru realizarea roboţilor au fost puse la dispoziţie de compania Microchip.

Roboţii autonomi înscrişi în competiţie vor fi plasaţi în ring. Aceştia trebuie să evite să cadă sau să fie împinşi de robotul oponent în afara ringului. Primul robot care iese din suprafaţa de joc pierde runda.  Câştigătorul primelor două runde, îşi adjudecă meciul. Robotul care câştigă cele mai multe meciuri câştigă campionatul.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail