Atentie, se lucreaza!

Atentie, se lucreaza!
09:18 30.08.2010

Un nou tip de tehnologie OLED (organic light emitting diode), ar putea sa scada costurile acestei game de televizoare. Atat de mult, incat ar putea ajunge chiar la acelasi pret cu cel al mult mai raspanditelor LCD. Da, credeti-ne pe cuvant, pentru ca se lucreaza la asta.

Televizoarele OLED s-au facut remarcate printr-o imagine mai clara si eficienta in consumarea energiei electrice. Totusi ceea ce nu i-a facut pe cumparatori sa stea la coada pentru achizitonarea acestor televizoare sunt costurile ridicate, cu preturi de trei-patru ori mai mai mari decat ale LCD-urilor.

Universitatea din Florida mestereste de ceva timp la aceasta tehnologie. Profesorul de fizica, Andrew Rinzler, lucreaza impreuna cu echipa sa la o solutie pentru a diminua costurile de fabricatie pentru OLED-uri. Acesta a declarat ca “nu exista in acest moment o solutie care sa permita manufactrarea ieftina. Dar daca aceasta exista sigur se poate descoperi!“

Toata cercetarea este sponsorizata, in mare parte, de catre firma Nano Holdings, care doreste si ea o bucatica din “OLED-urile mai ieftine”.

Etichete:
Comentarii
loading...