Action Figure

Action Figure
15:40 18.07.2010

Figurinele la scara au aparut la noi pe piata prin anii ’80, fiind facute la Tehnoplast in diverse forme. Pe vremea lu’ Ceasca, multi dintre noi au avut soldatei din plastic si indieni care reprezentau un fel de eticheta sociala in acele timpuri. Insa ceea ce nu stiam noi atunci este ca peste ocean se dezvolta o intreaga industire bazata pe figurine la scara. De la Barbie pana la GI Joe, toti copii isi dorea asa ceva, nascand chiar un cult in anumite cercuri.

La noi, dupa revolutie piata a fost invadata de jucarii chinezesti de proasta calitate, aduse cu vaporul, la propriu, dar copiii si adultii cereau ceva mai mult. Asta nu inseamna ca toata lumea cauta asa ceva, doar acei cativa pasionati care doreau o figurina cu Batman sau un personaj de desene animate.

Piata s-a maturizat si la noi intre timp si, dupa cateva cautari pe net, am gasit un magazin care furnizeaza si in Romania asemenea modele la scara. Situl poarta numele de Crash Boom Toys si, din cate am inteles, s-a nascut din pasiunea unui om pentru colectarea acestor figurine, dorind sa faca accesibila aceasta piata si la noi. Am aruncat o privire si, dupa parerea mea, are un viitor pe o piata pe care inca nu are un competitor.

[galleria gid=”shop”]

loading...