12 ian. 2017 | 09:00

YouTube mărește calitatea clipurilor pe care le vedeți pe iPhone

ACTUALITATE
YouTube mărește calitatea clipurilor pe care le vedeți pe iPhone

Aplicația YouTube de iOS este una pe care o folosesc majoritatea utilizatorilor de iPhone, iar în curând se vor bucura de o sporire a calității conținutului afișat.

YouTube este cel mai popular serviciu de streaming la nivel global. Platforma celor de la Google poate găzdui orice tip de conținut video într-o varietate foarte mare de formate. Indiferent dacă vorbim de clipuri 4K la 60 cadre pe secundă, conținut VR sau HDR, atâta timp cât poate fi imortalizat de o cameră video, în secunda următoare poate fi postat pe YouTube cu un compromis infim de calitate.

Tot acel conținut este însă inutil dacă nu-l puteți vedea la calitate foarte bună pe mobil. În definitiv, cea mai mare parte a conținutului web cu care interacționăm îl vedem pe smartphone sau tabletă. Din acest motiv, cei de la YouTube au lansat zilele trecute o nouă versiune a aplicației de iOS al cărei scop unic are legătură cu sporirea calității maxime a clipurilor pe care le puteți viziona în deplasare.

În principiu, cum era și de așteptat, calitatea maximă a clipurilor pe care le puteți vedea în aplicația YouTube pe iPhone variază în funcție de diagonala și rezoluția nativă a ecranului. Astfel, pe versiunea de 5,5 inci – iPhone 6/6S/7 Plus, calitatea maximă a clipurilor a crescut până la 1440p, semnificativ mai mult decât Full HD. Modelele mai mici, indiferent de versiune, în trecut erau limitate la redarea tuturor clipurilor la 720p. Respectivul handicap a fost remediat.

După ce ați instalat ultima versiune de YouTube pe iPhone, vă puteți aștepta să vedeți clipuri la o rezoluție maximă de 1440p pe dispozitivele cu o diagonală a ecranului de 4,7 inci – iPhone 6/6S/7. În mod evident, clipul original trebuie să fie disponibil în acea rezoluție sau mai mare.

Cei care mai folosesc un iPhone cu un ecran de 4 inci beneficiază de saltul până la Full HD 1080p. Singurul minus față de versiunea de YouTube pentru Android este că posesorii de iPhone pot viziona clipuri la 60 de cadre pe secundă la o rezoluție maximă Full HD, în timp ce pe platforma Google sunt suportate și la 1440p sau Quad HD. Pentru a grăbi instalarea noii versiuni puteți folosi acest link de AppStore.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele