19 ian. 2017 | 09:54

YouTube lansează propriul sistem de mesagerie privată

ACTUALITATE
YouTube lansează propriul sistem de mesagerie privată

YouTube implementează o nouă funcție, care integrează funcția de partajare a videoclipurilor într-un sistem de chat.

YouTube a decis să testeze funcția pentru prima dată în Canada, utilizatorii din această țară share-uind cu 15% mai multe videoclipuri decât restul lumii. Interfața noului sistem transformă modul în care se face share, deoarece adaugă opțiuni de chat. Astfel, există posibilitatea de a purta o conversație privată în jurul unui videoclip, în loc să te muți în altă aplicație pentru a discuta despre un filmuleț pe care l-ai primit sau pe care l-ai trimis.

Noua funcție este disponibilă în cadrul aplicației de YouTube, de unde vei avea posibilitatea să trimiți un videoclip către un prieten sau către un grup de persoane. Apoi, conversația poate să înceapă și puteți discuta despre ce ați văzut, dar puteți adăuga și clipuri noi, tot în cadrul aceleiași conversații.

Interfața implementată pentru noua funcție de chat din aplicație este destul de similară cu cea adăugată în Google Photos. Sistemul de sharing adăugat acolo îți permite să apeși pe contactele cărora vrei să le distribui o imagine, iar aplicația se ocupă de restul. Odată ce trimiți o imagine, ai la dispoziție o căsuță de chat în care poți continua conversația și în care poți adăuga și videoclipuri sau da like-uri, arată androidcentral.com.

Într-adevăr, astfel de aplicații sunt doar ”o altă” aplicație de Google Chat, dar, din fericire, avem de-a face doar cu o funcție integrată în aplicații deja consolidate ale gigantului, în loc să există o nouă platformă dedicată.

Folosirea modulului de chat din YouTube pare destul de logică, la prima vedere, având în vedere că nu trebuie să mai părăsești aplicația pentru a trimite și discuta despre un videoclip. Rămâne de văzut, însă, câți utilizatori vor prefera metoda, după ce s-au obișnuit deja cu trimiterea unui link într-o aplicație preferată de chat, unde conversația deja se derulează.