06 ian. 2017 | 17:30

Xiaomi Mi Router HD vine la pachet cu 8TB de spațiu

ACTUALITATE
Xiaomi Mi Router HD vine la pachet cu 8TB de spațiu

Nevoile noastre în materie de conectivitate sau diversificat foarte mult în ultimii ani, iar Xiaomi Mi Router HD vine în întâmpinarea celor mai complexe scenarii de rețelistică.

Avem deja mai bine de un an de când cei de la Xiaomi nu mai pot fi asociați doar cu smartphone-uri și tablete. Între timp, compania chinezească a încercat să se evidențieze cu un scooter electric, televizoare și playere standalone de conținut multimedia. Cea mai recentă creație este Xiaomi Mi Router HD, un instrument de rețelistică menit să vă rezolve un amalgam de probleme.

Se pleacă de la ideea de router Wi-Fi pe care îl folosiți cu toate echipamentele din casă, de la laptopuri și smart tv-uri, până la smartphone-uri și tablete. Marele său avantaj este că include compatibilitatea cu cele mai noi standarde de comunicații wireless. Facilitează astfel transferul pe calea aerului a unor volume semnificative de date într-un timp foarte scurt. Dotat cu patru antene și compatibil cu MU-MIMO (multi user – multiple inputs multiple outputs), Mi Router HD suportă un trafic de până la 2600 Mbps.

În același timp, Xiaomi Mi Router HD poate fi folosit ca un NAS – propriul vostru cloud personal. Pornind de la acest principiu, îl puteți achiziționa cu până la 8TB de spațiu. O astfel de cantitate este ideală pentru cei care lucrează în domeniul producției de conținut digital sau, pur și simplu, au o problemă cu serviciile de cloud existente online.

Pentru că ar fi fost păcat ca un echipament atât de competent să nu iasă în evidență și prin design, Mi Router HD se ascunde într-o carcasă realizată integral din aluminiu. Dacă erați în căutarea unei soluții elaborate de backup, routerul de mai sus vă realizează copii de siguranță ale datelor de pe orice dispozitive din casă și este compatibil și cu standardul Time Machine pentru utilizatorii de Mac-uri. Poate, de asemenea, să vă salveze automat documentele din Dropbox.

Disponibil începând cu primul trimestru al acestui an, Xiaomi Mi Router HD va putea fi achiziționat cu 1TB sau 8TB de spațiu, la 200, respectiv 500 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele