11 ian. 2017 | 16:18

Windows 10 te va lăsa să amâni update-urile automate

ACTUALITATE
Windows 10 te va lăsa să amâni update-urile automate

Windows 10 este în același timp o binecuvântare și un blestem, unul dintre aspectele negative fiind modul stresant în care ești bombardat cu diverse notificări.

Dacă notificările cu privire la upgrade-ul la varianta 10 a sistemului de operare au încetat, alte mesaje continuă să apară în colțul din dreapta jos și uneori te trezești că PC-ul tău are nevoie să se restarteze, după ce a fost aplicat un update pe care ai fi preferat să îl instalezi mai târziu.

Unele update-uri durează câteva minute, altele poate ajung la un sfert de oră, dar dacă piesele din calculator nu sunt chiar cele mai noi, ai putea să te holbezi la ecranul de update chiar și mai bine de o oră.

Microsoft face o schimbare importantă în ceea ce privește Windows 10, un update nou oferind utilizatorilor posibilitatea de a pune pauză sesiunii de update, dar și de a le amâna pentru până la 35 de zile.

Update-ul face parte din Windows 10 Insider Preview Build 15002, ce va fi disponibil publicului undeva în luna februarie.

Microsoft a anunțat o serie de schimbări importante în ceea ce privește update-urile, toată experiența fiind îmbunătățită după seria interminabilă de critici venite din partea utilizatorilor. Până acum, Windows oferea forțat update-urile și nu aveai posibilitatea de a le evita.

Microsoft arată că funcția va fi disponibilă în secțiunea Advanced din setări, dar va fi oferită doar variantelor de Windows 10 Professional, Education și Enterprise. Utilizatorii de Windows 10 Home Edition nu trebuie să își facă foarte multe griji, însă.

Această variantă a sistemului de operare va primi, de asemenea, un update pentru funcția de ”Active Hours”, astfel încât update-urile automate să nu apară în momentele în care e cel mai probabil să fii la calculator.