09 ian. 2017 | 07:37

Un MacBook a rezistat la gloanțe și a salvat o viață într-un atentat

ACTUALITATE
Un MacBook a rezistat la gloanțe și a salvat o viață într-un atentat

În urmă cu câteva zile a avut loc un atentat terorist într-un aeroport din Florida, iar viața unui posesor de MacBook se pare că fost salvată de laptopul din ghiozdan.

La nivel global au loc din ce în ce mai multe atentate teroriste în locuri publice. Unul dintre ele s-a produs în ultima săptămână în cadrul aeroportului din Fort Lauderdale, Florida – Statele Unite ale Americii. A fost vorba de un singur individ care a început să tragă cu arma în mulțime. În respectivul context, cinci oameni și-au pierdut viața și alți opt a fost răniți și au avut nevoie de spitalizare.

Unul dintre cei care a scăpat ca prin urechile acului s-a bucurat foarte mult de faptul că a avut laptopul în ghiozdan. Steve Frappier putea să-și piardă viața sau, în cel mai optimist caz să rămână paralizat, pentru că a fost împușcat în spate. Din fericire, un MacBook de generație mai veche a oprit glonțul și Frappier a putut să povestească incindentul la CNN. Martorul ocular al evenimentului a ajuns să se simtă destul de norocos, deși tocmai fusese implicat într-o situație dezastruoasă.

,,Am simțit cum ceva mă lovește în spate. Doar mai târziu când m-am dus la baie să verific dacă sunt bine, am văzut că un glonț mi-a intrat în ghiozdan, m-a lovit laptopul și, mai târziu, când le-am dat ghiozdanul oficialilor FBI pentru investigații, au găsit glonțul în buzunarul de la ghiozdan.” Cei de la FBI i-au confirmat faptul că respectivul glonț ar fi putut fi mult mai periculos dacă era cu câțiva centimetri mai încolo. ,,Din modul în care a ricoșat și mi-a intrat în ghiozdan, acela ar fi putut fi spatele meu.

Nu este nici pe departe prima oară când aflăm de o situație în care un gadget a reușit să oprească câteva gloanțe în atentate, dar de obicei era vorba de telefoane mobile, nu laptopuri.

macbook-pro-bullet-01

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele