09 ian. 2017 | 10:54

Super Retro Boy este o clonă modernă de Nintendo Game Boy

ACTUALITATE
Super Retro Boy este o clonă modernă de Nintendo Game Boy

Fanii jocurilor clasice de Game Boy, în curând se vor putea orienta către achiziția unui Super Retro Boy pentru a folosi o serie stufoasă de cartele cu jocuri.

Consolele clasice au un farmec aparte. Acestea vin ca o lovitură de melancolie, mai ales dacă ați avut ocazia să le utilizați la momentul lansării lor originale. Cel mai bun exemplu sunt vechile console Super Nintendo și Sega de acum peste 20 de ani. Pentru gaming în deplasare, câțiva ani mai târziu, au apărut primele console intiulate Game Boy. Acestea funcționau tot pe bază de dischete, dar odată cu trecerea anilor, popularitatea lor a scăzut semnificativ.

Pentru că există în continuare un public amator de experiențe de gaming old-school, Retro-bit a decis să reinventeze clasicul Game Boy pentru noua generție de gameri. Ilustrat în imaginea de mai sus, gadgetul a fost confirmat oficial în urmă cu câteva zile și se pare că va ajunge pe piață în următoarele luni. Pentru a preveni un eventual proces pe bază de copyright, consola portabilă a fost intitulată Super Retro Boy, în locul asocierii de cuvinte Game Boy.

În ceea ce privește noua consolă, înainte de orice, aceasta este compatibilă cu cartușe de Game Boy Advanced, Game Boy Color și Game Boy. Astfel, dacă le aveți prin beci, ar fi bine să le scoateți de la naftalină și să le curățați de praf. Detalii legate de partea de procesare nu sunt cunoscute încă, dar avem măcar garanția unui nou acumulator de 2500 mAh ce oferă 10 ore de gaming. Panoul folosit este un TFT HD.

Noua Consolă Super Retro Boy va ajunge în magazine în luna august a acestui an la un preț de aproximativ 80 de dolari. Rămâne însă să vedem dacă, până la materializarea versiunii de serie, cei de la Nintendo nu vor iniția un proces împotriva Retro-bit pentru încetarea procesului de producție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele