11 ian. 2017 | 14:56

Samsung Galaxy X este telefonul flexibil ce ar putea fi lansat anul acesta

ACTUALITATE
Samsung Galaxy X este telefonul flexibil ce ar putea fi lansat anul acesta

Samsung Galaxy X este un telefon despre care au mai exista zvonuri și în trecut, iar cele mai noi brevete oferă indicii despre existența sa.

Piața telefoanelor începe să stagneze ușor, mai ales în materie de design, deoarece nu există un număr infinit de moduri în care poți schimba aspectul unui dreptunghi rotunjit la colțuri. Telefoanele flexibile, pe de altă parte, ar putea reprezenta următoarea etapă de dezvoltare a smartphone-urilor.

Informațiile cu privire la telefoane cu ecrane flexibile au apărut deja, însă sunt destul de vagi. Pe de-o parte, progresele tehnologice nu sunt încă depline, din cauza dificultăților în ceea ce privește crearea unor ecrane și baterii pentru astfel de telefoane. Pe de altă parte, este lesne de înțeles că astfel de progrese se vor a fi ținute cât mai secrete.

Rămâne de văzut dacă Samsung, Apple sau dacă un alt competitor va fi primul care va aduce pe piață un astfel de telefon. Până atunci, avem câteva informații care ajută compania sud-coreeană să facă un pas în față: Samsung Galaxy X este subiectul unui brevet înregistrat recent de către companie, arată theandroidsoul.com.

Samsung Galaxy X pare să reprezinte o nouă gamă de telefoane, ce probabil va deveni și gama flagship a companiei, preluând ”coroana” de la gama S. Conform zvonurilor apărute din China, Samsung ar pregăti debutul acestei noi serii de telefoane și ar avea de gând să lanseze primele astfel de device-uri chiar în a doua jumătate a anului 2017.

Galaxy X1 ar avea modelul SM-X9000, dar nu va veni singur. Va exista și o variantă Plus a acestui smartphone, X1 Plus, ce va codul SM-X9050.