20 ian. 2017 | 15:38

Samsung Galaxy Note 7: a fost aflat unul dintre motivele exploziilor

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 7: a fost aflat unul dintre motivele exploziilor

Samsung Galaxy Note 7 este o poveste aproape încheiată, iar extrem de curând compania va dezvălui motivele pentru care telefoanele au explodat.

Într-adevăr, știm deja că bateriile au fost elementul care a stat la baza incendiilor și exploziilor ce au dus la sistarea producției și la retragerea de pe piață a telefoanelor Samsung Galaxy Note 7. Cu toate acestea, s-a lucrat intens pentru aflarea a ce anume din structura bateriilor a dus la eșecul telefoanelor.

Samsung a anunțat deja că va susține o conferință de presă pe 23 ianuarie, pentru a explica publicului care sunt rezultatele investigației cu privire la telefoanele explozive. Cu toate acestea, unul dintre motive a fost deja aflat.

Conform surselor, bateriile montate în unele din telefoanele Samsung Galaxy Note 7 nu aveau dimensiunile potrivite. Astfel, smartphone-urile erau predispuse la supraîncălzire deoarece bateriile nu încăpeau așa cum ar fi trebuit în interiorul telefonului, arată techcrunch.com.

Pe lângă acest fapt, există și alte probleme de producție care au afectat dispozitivele așa-zis sigure, astfel că Samsung a luat decizia de a opri producția și de a cere tuturor cumpărătorilor să-și returneze telefoanele.

Inițial, atunci când primele telefoane au explodat, compania a crezut că problema era cauzată de telefoanele cu baterii produse de Samsung SDI, rechemând aceste dispozitive. În paralel, a cerut partenerului Amperex Technology LTD să mărească producția de baterii pentru a face față cererii.

Aceste unități au fost clasificate ca fiind nesigure, de asemenea, după ce o serie de incidente au apărut și în acest caz. Decizia ca Amperex să mărească producția a condus la o serie de probleme de producție, care au scos, într-un final, Samsung Galaxy Note 7 de pe piață.

Până în prezent, 96% din telefoane au fost returnate, asta grație unor măsuri severe de limitare a folosirii telefoanelor.