23 ian. 2017 | 09:45

O tabletă Nokia de 18,4 inci a ajuns online pe GFXBench

ACTUALITATE
O tabletă Nokia de 18,4 inci a ajuns online pe GFXBench

După ce s-a vehiculat o serie de smartphone-uri Nokia pentru acest an, se pare că finlandezii au început să lucreze și la o tabletă gigant în stilul Samsung Galaxy View.

Nokia a creat multe gadgeturi atractive de-a lungul anilor. Pe lângă o serie de telefoane cu un design original și performanțe deosebite, finlandezii au lansat tablete și multe alte tipuri de dispozitive. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că în 2017 revine în activitate nu doar cu câteva smartphone-uri de top. 

O nouă tabletă Nokia a apărut zilele trecute pe GFXBench. Gadgetul cu pricina este unul destul de special având în vedere că figurează a avea o diagonală de 18,4 inci. Până la această oră, doar cei de la Samsung au mai lansat o tabletă cu Android de o asemenea rezoluție. În cazul sud coreenilor, a fost vorba de Samsung Galaxy View lansată în 2015.

În ceea ce privește noua tabletă de pe GFXBench, merită reținut că nu include o referință directă la Nokia. În schimb, aceasta este preinstalată cu Android 7.0 Nougat FIH Edition. Cuvântul cheie este FIH, varianta prescurtată de la FIH Mobile, un subsidiar al Foxconn care este licențiat să producă dispozitive sub brandul Nokia. Lista echipamentelor pe care le poate produce FIH Mobile include atât smartphone-uri, cât și tablete.

Printre specificațiile tabletei necunoscute se numără în primul rând un display de 18,4 inci cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli. Sub capotă, aceasta ascunde un SoC tactat la 2,2GHz octa core de la Qualcomm ajutat de 4GB RAM și un spațiu de stocare de 64GB. Pe partea din față și pe partea din spate mai sunt găzduite două camere de căte 12 megapixeli.

Detalii despre toate telefoanele noi Nokia pentru 2017 și o eventuală tabletă vor fi dezvăluite luna viitoare în cadru târgului de mobile de la Barcelona – MWC 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele