15 ian. 2017 | 09:00

Noon Pacific te ajută să descoperi muzică nouă gratuit

ACTUALITATE
Noon Pacific te ajută să descoperi muzică nouă gratuit

În cazul în care timpul nu vă mai permite să descoperiți melodii sau formații noi, o nouă aplicație intitulată Noon Pacific vă servește gratuit sugestii în fiecare săptămână.

Numărul serviciilor de streaming a explodat în ultimii ani. Foarte mulți posesori de smartphone preferă să plătească o taxă lunară la Zonga, Deezer, Apple Music, Tidal, Spotify și nu numai pentru a avea acces constant la o colecție de milioane de melodii. Ca utilizator al unei astfel de platforme online însă, te confrunți cu problema descoperirii de muzică nouă. Aproape de fiecare dată, te orientezi către o formație pe care o știi de foarte mult timp sau asculți câteva melodii pe care le-ai auzit recent la radio.

În principiu, fiecare serviciu de streaming oferă câteva soluții pentru a găsi melodii noi, chiar dacă nu sunt pe gustul vostru. O alternativă interesantă vine de la Noon Pacific, sub forma unui website și a unor aplicații de mobil. Acesta este un startup micuț din Statele Unite a cărui activitate gravitează în jurul descoperirii de artiști necunoscuți. Efortul respectiv se reflectă săptămânal într-o listă de 10 melodii pe care le puteți asculta pe site-ul companiei la noonpacific.com sau prin intermediul aplicațiilor de mobil omonime. Fiecare playlist este creat manual de o echipă de oameni care scotocesc pe YouTube, Soundcloud, bloguri muzicale și nu numai.

Pentru că este vorba de doar 10 melodii săptămânal, sunt șanse mari să nu vă placă toate melodiile sau să vi se pară interesante, dar din cele câteva experimente ale mele am descoperit câteva piese ce merită cu siguranță cel puțin o audiție. De cele mai multe ori, se încearcă surprinderea unui spectru muzical destul de diversificat, de la dance, hip-hop sau pop, până la muzică alternativă, indie rock și altele. Pentru a vă forma o ideea despre conținutul de pe Noon Pacific puteți vedea în orice moment și playlisturile postate în săptămânile anterioare. Opțional, contra unei sume de 3 dolari pe lună vă puteți abona la Noon Pacific Daily, care se reflectă într-un SMS zilnic cu o recomandare pe care o puteți asculta pe Spotify, Apple Music, YouTube sau Soundcloud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele