16 ian. 2017 | 18:35

Nintendo Switch ar putea fi consola perfectă pentru părinți

VIDEO ACTUALITATE

Prin intermediul unei aplicații de mobil, Nintendo Switch se anunță a fi consola perfectă pentru părinții care vor să-și supravegheze copiii.

Consolele Nintendo au fost perfecte pentru copii de toate vârstele din totdeauna. În speranța că vor atrage deopotrivă părinți și copii, în cadrul conferinței de lansare pentru Nintendo Switch, compania japoneză a detaliat o aplicație foarte interesantă de mobil ce poate fi folosită în tandem cu consola.

Noua consolă Nintendo va fi lansată în luna martie a acestui an la prețul de 300 de dolari. Primele detalii despre consolă au fost dezvăluite în luna noiembrie a anului trecut. Mai multe informații și picanterii am aflat însă prin intermediul conferinței de pe 12 ianuarie din Japonia. Atunci a fost dezvăluită și o aplicație foarte interesantă intitulată Nintendo Switch Parental Controls.

Aceasta din urmă va permite părinților doritori să supravegheze de la distanță activitatea copiilor pe consolă, să impună restricții și să se asigure că limitările lor sunt respectate de cei mici. Aplicația de control parental va fi lansată pentru Android și iPhone, iar părinții vor putea să profite de ea în mod gratuit.

Practic, după ce un părinte a stabilit durata unei sesiunii de gaming pentru micuți, dacă respectivul termen se apropie de final, jucătorul va întâmpina în colțul din stânga sus o notificare destul de ostentativă. Aceasta va fi afișată peste joc și va fi imposibil de ignorat. În funcție de setarea părinților, după câteva minute de notificări, consola poate intra automat în standby. Astfel, copilul nu se mai poate juca până când perioada de gaming nu este extinsă din aplicație sau până a doua zi. Fiecare părinte poate defini diferențiat perioadele de gaming pentru fiecare zi din săptămână.

La sfârșitul lunii, Nintendo Switch Parental Control va genera în mod automat un raport de activitate pentru consolă. Veți ști exact cât s-a jucat copilul vostru fiecare joc și veți putea impune restricții pentru jocurile create pentru anumite vârste. Opțional, puteți dezactiva gamingul online și puteți restricționa opțiunile de partajare a performanțelor pe rețele sociale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele