23 ian. 2017 | 10:40

Microsoft a început concedierile la nivel global

ACTUALITATE
Microsoft a început concedierile la nivel global

Au existat de mult timp zvonuri referitoare la restructurări în cadrul Microsoft, dar acestea au fost confirmate zilele trecute de cei de la Business Insider.

Spre surprinderea celor care considerau în continuare Microsoft una dintre cele mai solide companii din lume, cu profituri astronomice pe toate domeniile în care activiează, realitatea se pare că este cu totul altfel. De câțiva ani, gigantul din Redmond întâmpină dificultăți majore, iar 2017 se anunță a fi unul dintre cei mai dificili ani din istoria compania fondate de Bill Gates.

În acest an fiscal, își vor pierde locul de muncă 2850 de angajați Microsoft din toate structurile companiei. Primul pas va fi reprezentat de 700 de angajați care vor fi concediați în această săptămână. Merită reținut că nu sunt vizate doar anumite segmente pentru restructurare. Se va începe cu reorganizarea echipelor de vânzări, dar vor fi afectate și zone de marketing, inginerie, finanțe, resurse umane și nu numai.

Primul anunț pe marginea acestui subiect a fost făcut anul trecut într-un raport fiscal. La momentul respectiv, s-a menționat valoarea de 2850 de persoane. Aceștia ar urma să-și piardă jobul pe parcursul anului fiscal 2017, până pe 30 iunie. În mai 2016, cei de la Microsoft au făcut o referire către valoarea de 1850 de angajați care vor ajunge șomeri, dar, între timp, respectivul număr a crescut.

Se pare că o parte dintre angajații menționați anterior au fost deja concediați, dar pentru că procesul s-a desfășurat în valuri mici, respectivele detalii nu au ajuns online. Săptămâna aceasta însă, 700 de oameni vor fi concediați.

Dacă este să asociem numărul de angajați care își vor pierde locul de muncă la Microsoft cu totalul angajaților, valoarea respectivă nu este foarte mare. La această oră, pe întregul mapamond, 113.000 de persoane activează în Microsoft. Rămâne să vedem dacă aceste măsuri de austeritate se vor reflecta într-o sporire a profitului pe primul trimestru fiscal din 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele