24 ian. 2017 | 17:30

Noi actualizări Apple: macOS Sierra trece la 10.12.3, iOS la 10.2.1

ACTUALITATE
Noi actualizări Apple: macOS Sierra trece la 10.12.3, iOS la 10.2.1

Fără vreun preaviz, cei de la Apple au lansat două actualizări importante în ultimele 24 de ore. macOS Sierra a trecut la versiunea 10.12.3, iar iOS a sărit la 10.2.1.

Apple lansează deseori actualizări pentru iDevice-uri și Mac-uri. Multe dintre ele introduc funcții noi, dar micile schimbări de versiuni aproape de fiecare dată remediază probleme de stabilitatea și securitate. De asemenea, câteodată sunt incluse detalii foarte clare vizavi de utilitatea respectivelor update-uri, alteori, respectivele informații sunt mult mai abstracte.

În categoria actualizărilor abstracte intră și cele două lansări de astăzi, iOS 10.2.1 și macOS 10.12.3. Primul dintre cele două, după cum se poate vedea și în captura de ecran de mai jos, include corecturi de probleme și sporește securitatea iPhone-ului sau iPad-ului dumneavoastră. 

În ceea ce privește posesorii de Mac-uri, noua versiune este dedicată mai ales posesorilor de MacBook Pro Late 2016. Mulți dintre utilizatorii noilor sisteme Apple s-au plâns de mici probleme în momentul în care se face tranziția de la placa video integrată Intel la GPU-ul dedicat AMD Radeon. Merită reținut că doar utilizatorii de MacBook Pro-uri de 15 inci au două plăci video, cei cu diagonala de 13 inci au doar un IGP Intel Iris Graphics.

Prezentă dar nemenționată în lista de modificări incluse în acest update este și remedierea unei probleme din Safari care se reflecta în fluctuații semnificative de autonomie. Aceasta din urmă a fost descoperită în momentul în care Consumer Reports a întâmpinat variații foarte mari de autonomie în momentul în care a testat noile sisteme portabile Apple. După instalarea acestei actualizări în format beta, acum câteva săptămâni, Consumer Reports a obținut rezultate mult mai stabile.

Per ansamblu, dacă sunteți utilizatori de produse Apple, ar fi bine să nu evitați actualizările de firmware, mai ales că, aproape de fiecare dată, acestea remediază niște probleme cu care v-ați confruntat în trecut sau pe care le-ați fi putut întâmpina în viitor.

Apple iOS 10.12.1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele