13 ian. 2017 | 12:24

Sistemele MacBook Pro sunt din nou recomandate de autorități

ACTUALITATE
Sistemele MacBook Pro sunt din nou recomandate de autorități

În mod surprinzător, cei de la Consumer Reports au testat din nou sistemele MacBook Pro lansate anul trecut și au ajuns la concluzia că merită recomandate.

În ultimele luni au existat foarte multe dezbateri legate de autonomia sistemelor MacBook Pro. Cei de la Apple au specificat niște cifre de autonomie și, cu toate că existau multe circumstanțe în care acestea erau depășite, mulți utilizatori s-au plâns de situații în care valorile obținute au fost semnificativ mai mici. Oficialii gigantului din Cupertino au promis că vor veni cu o soluție, dar aceasta a întârziat destul de mult. Inițial, au lansat o actualizare care s-a reflectat în eliminarea estimărilor de autonomie în ore și minute din colțul din dreapta sus, o particularitate care a frustrat și mai mult posesorii tuturor portabilelor Apple lansate vreodată.

Cea mai mare lovitură au primit-o însă cei de la Apple în momentul în care sistemele exagerat de scumpe lansate la finele lui 2017 au primit un vot de blam din partea Consumer Reports. Respectiva companie indepenedentă este cea mai importantă autoritate din domeniul benchmark-urilor de portabile și, de când gigantul din Cupertino creează computere de orice fel, a fost prima oară când acestea nu au fost recomandate.

Între timp. Apple a mai lansat un upgrade de firmware care momentan este disponibil în beta. Acesta a fost înaintat celor de la Consumer Reports cu rugămintea să retesteze sistemele MacBook Pro. Se pare că modificările introduse de respectiva actualizare au fost bune, iar Consumer Reports a revenit asupra deciziei. Subit, e din nou o investiție bună să vă luați un MacBook Pro.

,,Consumer Reports a finalizat retestarea autonomiei bateriei noilor MacBook Pro de la Apple, iar rezultatele noastre arată că update-ul lansat pe 9 ianuarie a remediat problemele pe care le-am întâmpinat în testel anterioare. Cu software-ul actualizat, cele trei MacBook Pro-uri din laboratoarele noastre s-au comportat foarte bine, cu unul dintre modele atingând 18,75 de ore de baterie la o singură încărcare. Am testat fiecare model de mai multe ori, urmând același protocol pe care îl folosim de sute de ori pe an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele