16 ian. 2017 | 07:48

iPhone 8 va fi la fel de rezistent la apă precum Galaxy S7

ACTUALITATE
iPhone 8 va fi la fel de rezistent la apă precum Galaxy S7

Conform celor mai mulți analiști, 2017 va fi anul iPhone 8. Lansat la 10 ani după primul dispozitiv din serie, acesta ar trebui să fie revoluționar.

iPhone 7 este primul smartphone Apple rezistent la apă și praf. Acesta este certificat IP67 și, din câte se pare, face o treabă destul de bună la a face față unei băi în piscină. Din păcate, este foarte important să rețineți că oficialii gigantului din Cupertino refuză să repare un iPhone 7 pe garanție dacă a suferit defecțiuni din pricina contactului cu apa. Acest avertisment un pic ciudat are legătură cu limitările standardului IP67.

Practic, cel mai recent smartphone Apple ar trebui să reziste în apă la un metru adâncime pentru 30 de minute. Pentru că majoritatea piscinelor sunt mai adânci de un metru, este foarte posibil să se strice dacă îl scăpați la o adâncime mai mare sau încercați să faceți poze în mare.

În schimb, conform celor de la Korea Herald, iPhone 8 ar trebui să fie semnificativ mai andurant. Aparent, va fi certificat IP68, un upgrade semnificativ față de IP67. Partea interesantă este că cei de la Samsung au deja câțiva ani de când produc terminale de top certificate IP68. Galaxy S7 este doar cel mai recent, iar acesta a fost lansat la începutul anului trecut.

Dacă iPhone 8 va fi realizat în conformitate cu IP68, acesta va putea fi scufundat până la o adâncime de 1,5 metri timp de 30 de minute. Asta înseamnă că veți putea face fotografii mai interesante și nu vă veți mai face probleme dacă îl scăpați în piscină. Conform mai multor zvonuri, iminentul Galaxy S8 ar trebui să fie realizat respectând aceleași specificații.

În retrospectivă, iPhone 7 a fost primul smartphone Apple cu o certificare IP. Conform tradiției, gigantul din Cupertino are toate șansele să îmbunătățească rezistența iminentelor dispozitive, un motiv în plus ca zvonul detaliat mai sus să se dovedească a fi adevărat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele