19 ian. 2017 | 11:47

iPhone 8 va avea un ecran ce îmbrățișează marginile laterale

ACTUALITATE
iPhone 8 va avea un ecran ce îmbrățișează marginile laterale

Anul acesta se anunță foarte important pentru fanii Apple, având în vedere că iPhone 8 va fi lansat pentru celebrarea a 10 ani de la primul smartphone al companiei.

Următorul smartphone Apple va fi lansat în luna septembrie a acestui an și ar trebui să ajungă în magazine în prima parte a lunii octombrie. În contextul în care nu am mai văzut o schimbare semnificativă de design a terminalelor Apple de aproximativ 3 ani, presiunea pe companie este foarte mare. Acestui nivel de stres semnificativ se adaugă și aniversarea a 10 ani de când Steve Jobs a ieșit pe scena din San Francisco pentru a se lăuda cu primul iPhone.

Conform analiștilor, diferențele de design și funcționalitate vor fi atât de mari între iPhone-ul lansat la finele acestui an și iPhone 7, încât terminalul va fi intitulat iPhone 8, ignorând nomenclatorul început cu iPhone 3G și iPhone 3GS. Până în octombrie însă, vom mai discuta mult despre noul aparat și vom atrage atenția asupra unui uragan de zvonuri pe marginea designului său exterior și a dotărilor hardware.

Cele mai recente informații pe marginea acestui subiect au ajuns online datorită analistului Timothy Arcuri din cadrul Cowen and Company prin intermediul Apple Insider. Din câte se pare, spre deosebire de anii anteriori, ar trebui să vedem trei telefoane Apple lansat simultan în loc de două. Cel mai mare dintre ele va fi construit în jurului unui panou OLED cu diagonala de 5,8 inci. Celelalte vor păstra rețeta devenită tradițională de 4,7 și 5,5 inci. Nu se știe încă dacă aceeași tehnologie OLED va fi folosită și pentru realizarea ecranelor de la telefoanele mai mici. Partea un pic amuzantă este că implementarea tehnologiei OLED în toate smartphone-urile din portofoliu ține de abilitatea celor de la Samsung de a le produce suficient de repede.

Deși am văzut un patent în urmă cu câțiva ani înregistrat de Apple pentru un telefon cu un ecran ce înlocuiește ramele laterale, va fi interesant de văzut în ce manieră va integra gigantul din Cupertino în respectiva suprafață senzorul Touch ID, camera frontală, difuzorul și senzorul de proximitate.

apple-patent-1.0

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele