23 ian. 2017 | 19:01

Huawei Mate 9, disponibil oficial în România

ACTUALITATE
Huawei Mate 9, disponibil oficial în România

Huawei Mate 9, smartphone-ul de top lansat de Huawei în urmă cu numai două luni, este disponibil pe piața din România. 

Potrivit rezultatelor GeekBench, Huawei Mate 9 este smartphone-ul cu cel mai rapid procesor din lume. Este dotat cu un procesor HiSilicon Kirin 960, cu opt nuclee, dintre care patru rulează la 2,4GHz, iar celelalte la 1,8Ghz. Procesorul funcționează în tandem cu o memorie RAM de 4GB, iar performanțele ar trebui să fie de top.

În privința abilităților de captură, Huawei a continuat colaborarea cu Leica, iar Mate 9 integrează pe spate doi senzori cu abilități diferite – unul RGB de 12 megapixeli cu F/2.2 și un al doilea monocrom de 20 megapixeli cu F/2.2. Câțiva algoritmi avansați de post-procesare combinați cu hardware-ul peste medie, ar trebui să se reflecte în fotografii impresionante, iar Mate 9 oferă și zoom optic 2X.

Huawei Mate 9 vine preinstalat cu recent lansatul Android 7.0 Nougat, mascat de interfața proprietară EMUI 5.0.

Tehnologia SuperCharge asigură utilizarea smartphone-ului pe parcursul unei zile întregi, cu o încărcare de doar 20 de minute, iar bateria este de 4.000 mAh. 

Românii vor putea cumpăra Huawei Mate 9 în varianta de culoare Space Gray, din oferta magazinului online emag.ro, urmând ca produsul să fie disponibil și la alți retaileri din open market.

Cu toate că, potrivit comunicatului Huawei, prețul recomandat pentru Mate 9 este de 2.999 lei, eMAG îl are listat la 3.249 lei. Cel mai probabil, prețul va mai scădea curând.