12 ian. 2017 | 10:37

HTC U Ultra și U Play își fac debutul pe piață cu funcții surprinzătoare

ACTUALITATE
HTC U Ultra și U Play își fac debutul pe piață cu funcții surprinzătoare

HTC U ultra și U Play sunt cele mai noi dispozitive pe care producătorul le propune pentru piață, iar acestea tocmai ce și-au făcut debutul.

HTC a organizat un eveniment propriu de lansare pentru aceste dispozitive, despre care au apărut ceva informații pe internet în unele zile. Dispozitivele vin cu specificații destul de bune, astfel că brandul își poate întări poziția pe piață.

HTC U Ultra vine cu un ecran destul de generos, cu o diagonală de 5,7 inci și o rezoluție QHD, de 2560 x 1440 pixeli, intrând în categoria phablet. Ce este cel mai interesant la noul telefon este display-ul secundar, ce vine în continuarea ecranului principal, în partea de sus. Aici apar informații precum starea vremii și ora, reprezentând o alternativă la modul Always On, oferit de alte dispozitive. Conform HTC, acest ecran secundar va fi legătura dintre utilizator și asistentul digital. 

htc u play

HTC U Ultra vine cu un panou din sticlă de safir și propune o paletă de culori interesantă, cu nuanțele Sapphire Blue, Brilliant Black, Cosmetic Pink și Ice White, din dorința companiei de a veni cu ceva diferit.

”Companion” învață pe parcurs de la tine și începe să îți ofere recomandări din ce în ce mai bune cu privire la viața de zi cu zi. Poți oferi feedback sugestiilor în funcție de utilitatea pe care o descoperi. Pe măsură ce asistentul învață preferințele tale, îți va oferi din ce în ce mai puține informații ce nu ți se par relevante. De asemenea, patru microfoane vor răspunde comenzilor vocale date telefonului, iar acesta poate fi deblocat printr-o astfel de comandă. Microfoanele sunt folosite și pentru înregistrarea de sunet în timpul filmărilor 4K, pentru un sunet cât mai clar și mai bogat.

Tehnologia U-Sonic este introdusă în cadrul sistemului audio pentru a oferi o calitate audio adaptată în funcție de propriile preferințe. Camera foto reprezintă un alt punct forte al modelului U Ultra, fiind cea mai bună lansată până acum de HTC. Modelul U Play vine cu o cameră de 16MP. De asemenea, acesta poate face selfie-uri de tip panoramă.

htc u play

Specificațiile oficiale arată astfel: U Ultra va oferi 4GB de memorie RAM și vine cu un procesor Qualcomm Snapdragon 821 quad-core. De asemenea, este demn de menționat că HTC U Ultra vine cu o cameră foto secundară de 16MP, dar și cu o baterie cu o capacitate de 3000mAh. Camera principală este este similară cu cea de pe HTC 10, având 12MP, dar vine cu UltraPixel 2 și tehnologii îmbunătățite de autofocus și stabilizare, arată theverge.com.

În paralel, HTC U Play este o variantă mai compactă și vine cu un ecran de 5,2 inci și o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli, folosind tehnologia Super LCD. Dispozitivul are la bază un procesor Mediatek Helio P10, cu arhitectură octa-core, dar vine și cu 3 sau 4GB de memorie RAM. În ceea ce privește spațiul de stocare, acesta oferă 32 sau 64GB, dar și un slot de card microSD, ce permite extinderea memoriei cu până la 2TB. Telefonul vine cu o baterie de 2500mAh.