21 ian. 2017 | 09:00

Google nu mai face față, iar Pixel devine imposibil de achiziționat

ACTUALITATE
Google nu mai face față, iar Pixel devine imposibil de achiziționat

După ce au beneficiat de o serie de review-uri și calificative pozitive, telefoanele Google Pixel se pare că au devenit aproape imposibil de procurat.

Timp de câțiva ani, oficialii Google s-au implicat într-o măsură mai mică sau mai mare în producția de terminale Nexus alături de diverși producători de renume. În urmă cu câteva luni însă, în 2016 gigantul din Mountain View a decis să-și lanseze propriile smartphone-uri ,,Made by Google.” Acestea sunt în număr de două și poartă numele Pixel și Pixel XL. Din păcate, lipsa de experiență în domeniu s-ar putea să-i coste scump pe americani.

Pentru a face față cererii de terminale noi, Google a încheiat câteva parteneriate. Unii au afirmat că HTC ar fi compania responsabilă de asamablarea dispozitivelor într-un timp cât mai scurt. Se pare însă că rspectivul nivel de eficiență este insuficient. Ca urmare, cel puțin în privința modelului de dimensiuni generoase, Pixel XL figurează pe magazinul online al Google ca fiind indisponibil, indiferent dacă optați pentru modelul de 32 sau 128GB. Culoarea dorită este de asemenea irelevantă, nici una nu este disponibilă.

În mod obișnuit, în astfel de situații, orice altă companie s-ar arunca la estimări. La scurt timp după lansarea unui iPhone sau MacBook nou, dacă erau întâmpinate probleme cu producția, se menționa că următoarele unități vor fi livrate într-o lună sau două. Cei de la Google se pare că nu au acces la astfel de informații pentru a face vreo promisiune, indiferent cât de vagă. Ca un mic detaliu, încă din luna noiembrie devenise imposibil să vă cumpărți un Google Pixel XL cu o capacitate de 128GB din Google Store.

Nici măcar unicul operator de telefonie american prin care Google a decis să comercializeze telefoanele Pixel nu este mai optimist. Pe site-ul acestuia se menționează că următoarele exemplare de Google Pixel cu 128GB vor fi livrate la mijlocul lunii martie, în contextul în care încă de la lansare a fost imposibil să puneți mâna pe un exemplar.

Nici modelul standard de Pixel nu este mai ușor de procurat. Versiunea de 128GB pare să fie livrată în câteva săptămâni. Modelul negru se livrează la mijlocul lui februarie, iar pentru alb aveți de așteptat până în martie. ,,Sincer, cererea ne-a depășit așteptările. Facem tot ce e posibil pentru a completa stocurile constant.” Răspunsul oficial al Google pe marginea subiectului nu include prea multe lămuriri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele