11 ian. 2017 | 20:30

Facebook este foarte hotărâtă să scape de știrile false, iar acum știm și cum [VIDEO]

ACTUALITATE
Facebook este foarte hotărâtă să scape de știrile false, iar acum știm și cum [VIDEO]

Cea mai mare rețea de socializare din lume, Facebook, s-a hotârât să se lupte cu știrile false și caută să-și consolideze relația cu organizațiile media, conform stiridinlume.ro

Lansarea proiectului”Journalism Project” vine la mai puțin de o săptămână după de când Facebook a primit-o în rândurile sale pe fosta reporteră, prezentatoare și gazdă de televiziune de la CNN, pentru a conduce echipa de relații cu organizațiile media.

Potrivit anunțului făcut de Facebook, noul proiect care vrea să combată știrile flase, se va concentra pe îmbunătățirea formatelor de relatare a evenimentelor precum “Live”, “360” și “Instant Articles”.

Compania a mai anunțat că va testa o funcție a instrumentului “Instant Articles” pentru ca cititorii să poată consulta, în același timp, mai multe articole de la organizațiile media preferate.

Rețeaua de socializare va colabora în acest proiect cu organizații terțe în vederea promovării acurateții informațiilor și pentru a-i ajuta pe utilizatori să decidă care surse sunt de încredere, în încercarea de a scăpa de stigmatul “știrilor false”.

Rețeaua a fost acuzată în ultimele luni că nu face îndeajuns de multe eforturi în ceea ce privește știrile false distribuite de utilizatori în timpul campaniei prezidențiale din Statele Unite și se află în plin proces de a remedia situația. “Facem multe eforturi pentru propășirea unui ecosistem de știri sănătoase și a jurnalismului”, susține într-un mesaj postat pe blogul Facebook Fidji Simo, director de produs în cadrul companiei.

Totodată, Facebook a anunțat, miercuri, că ia în calcul introducerea calupurilor de publicitate în cadrul clipurilor video, pentru a-i ajuta pe producătorii de conținut. Compania a testat anterior un astfel de format publicitar pentru Facebook Live.

În aceeași zi cu anunțul Facebook, la prima confeință de presă de după alegerile prezidențiale din SUA, președintele-ales, Donald Trump, renunță să răspundă unei întrebări adresate de un reporter. Președintele îi spune jurnalistului „nu fii rău voi sunteți știrile false”.