12 ian. 2017 | 23:27

Liderul grupului Samsung, investigat pentru corupție în Coreea de Sud

ACTUALITATE
Liderul grupului Samsung, investigat pentru corupție în Coreea de Sud

Coreea de Sud trece printr-o criză politică de proporții după ce președintele a fost suspendat, iar liderul grupului Samsung se pare că este parțial vinovat de situație.

De-a lungul anilor, cei de la Samsung au fost implicați într-o serie destul de lungă de scandaluri. Au existat dovezi legate de practici înșelătoare pe partea de marketing, produse defectuoase au ajuns la un număr important de utilizatori și nici conducerea companiei nu pare foarte curată. 

Unul dintre liderii grupului Samsung considerat cel mai important factor decizional, Jay Y. Lee a fost chestionat zilele trecute de procurorii din Coreea de Sud, conform Agerpres. Subiectul investigației în care este implicat și vicepreședintele Samsung are legătură cu un scandal mai mare care a dus la supendarea președintei Park Geun – Hye la începutul lunii trecute. La doar 48 de ani, se pare că Jay Y. Lee a făcut donații în valoare de aproximativ 25 de milioane de dolari câtre un grup de fundații în speranța obținerii unor aprobări pentru o fuziune controversată a două companii din grup. Respectivele fundații sunt controlate de Choi Soon-Sill, o prietenă influentă a președintelui de la acea perioadă a Coreei de Sud.

Conform purtătorului de cuvânt al procurorilor care anchetează cazul, momentan nu s-a emis un mandat de arestare pe numele lui Jay Y. Lee, dar acesta este destul de probabil. Decizia pe marginea acestui subiect va fi luată la scurt timp după încheierea audierilor.

Partea interesantă este că scandalul în care este implicat directorul grupului Samsung are o amploare financiară mult mai mare decât cele 25 de milioane de dolari. Park Geun – Hye, președinta suspendată este acuzată de complicitate cu prietena sa. Aceasta din urmă a pretins sume astronomice de la o serie de companii importante pentru influența sa la nivelul conducerii țării. După ce a fost supendată pe 9 decembrie, Curtea Constituțională din Coreea de Sud are la dispoziție 180 de zile să decidă dacă există vreun merit în cazul intentat împotriva șefului statului.

Aceste informații apar la doar câteva zile după ce a fost publicată prognoza financiară a Samsung pe ultimul trimestru din 2017. La momentul respectiv a devenit evident că sud coreeni au reușit să treacă cu brio peste pagubele financiare cauzate de exploziile Galaxy Note 7. Între timp, acțiunile grupului Samsung continuă să crească la bursa din Coreea de Sud.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele