06 ian. 2017 | 16:55

Cum arată interfața propusă pentru primul model de iPhone

ACTUALITATE
Cum arată interfața propusă pentru primul model de iPhone

Se știe de mult timp că Apple a luat în considerare o serie de variante înainte de lansarea primului iPhone, dar abia acum apar detalii despre o asemenea alternativă.

La fel ca în cazul primului iPhone din serie, prototipul împărtășește majoritatea funcțiilor, incluzând o carcasă de aluminiu, ecran compatibil multi-touch, conectivitate 2G și Wi-Fi. Dincolo de design-ul similar, însă, telefonul este extrem de diferit față de cel pe care îl știm azi.

interfata iphone

În loc de celebrul sistem de operare cunoscut ca iOS, telefonul avea sistemul cunoscut ca Acorn OS (acesta era un nume de cod pentru sistem și nu se știe dacă ar fi fost păstrat ca atare). Sistemul de operare avea în partea de jos a ecranului o rotiță asemănătoare cu cea de la iPod, iar în partea de sus, o interfață grafică similară cu cea a player-ului audio, existând opțiuni de apelare, de mesaje sau de muzică, dar fără un browser, arată sonnydickson.com.

interfata iphone 2

Nu se știu foarte multe detalii despre acest dispozitiv, decât că experiența de utilizare ar fi fost foarte diferită de cea a iPhone-ului pe care îl știm în prezent. Există foarte puține device-uri ce încă mai rulează Acorn OS, având în vedere politica Apple de a distruge prototipurile care nu ajung să vadă lumina zilei.

Deși veridicitatea unui astfel de dispozitiv ar putea fi pusă la îndoială, există dovezi cu privire la acesta chiar într-unul dintre brevetele Apple. Acesta a fost înregistrat în 2006, după lansarea iPod-ului și înainte de cea a iPhone-ului, înfățișând un dispozitiv ”multi touch”.

interfata iphone 3

Apple a luat, cu siguranță, decizia corectă atunci când a ales să creeze un iPhone care să se bazeze strict pe touchscreen, dar asta nu înseamnă că celelalte proiecte care ”ar fi putut fi” nu sunt fascinante.