18 ian. 2017 | 13:38

Cum ar putea arăta harta cu rutele trenului Hyperloop One

ACTUALITATE
Cum ar putea arăta harta cu rutele trenului Hyperloop One

Proiectul trenului Hyperloop One este cu un pas mai aproape de realitate, după ce o nouă fază a unei competiții globale a fost anunțată.

Compania Hyperloop One a selectat 35 de echipe pentru finala competiției globale, ce vor prezenta propuneri regionale începând cu luna februarie. Josh Giegel, președintele diviziei de inginerie a companiei spune că ”acesta e mai mult decât un tren; reprezintă un nou nivel de conectivitate și de infrastructură de mare viteză, pentru viitorul rețelelor de transport”, arată inverse.com.

Planul actual este ca trei rute să intre în producție în următorii 5 ani. Inițial, Hyperloop One va conecta orașe din regiuni individuale, iar apoi regiunile vor fi conectate între ele, pentru a crea o rețea uriașă.

hartă metrou global hyperloop one

Proiectul seamănă cu World Metro Map, creat de Mark Ovenden în 2003, care imaginează o rețea subterană globală. Orașele marcate pe hartă au un sistem operațional de metrou sau plănuiau să aibă unul până în 2008. Datele de aici ar putea fi puțin învechite, dar încă reprezintă o variantă de luat în calcul.

Deși ideea de trenuri de tip hyperloop la nivel global pare foarte excentrică, ar fi extrem de utilă. Vitezele propuse, de până la 1200 de kilometri pe oră, ar putea contribui la transportul pasagerilor în diverse colțuri ale lumii, în doar câteva ore.

Firește, harta pe care o avem aici ar putea fi diferită față de cea după care va fi planificat Hyperloop One, având în vedere că există niște legături dificil de efectuat. Cu toate acestea, trebuie să ne bucurăm, deoarece harta din 2003 ne ia în calcul, având în vedere că avem un sistem de metrou în București. Dacă, însă, vom avea un sistem de trenuri de mare viteză precum cel de tip hyperloop, asta este altă discuție, având în vedere progresele infrastructurii de cale ferată din țară.