02 ian. 2017 | 10:47

Alimentele care fac un bărbat să fie mai atrăgător pentru femei

ACTUALITATE
Alimentele care fac un bărbat să fie mai atrăgător pentru femei

Când vine vorba despre iubirea vieții tale, impactul dietei poate fi dincolo de a avea câteva kilograme în plus în jurul taliei. Ceea ce mănânci poate, de asemenea, influența modul în care persoana de sex opus simte mirosul corpului tău.

Oamenii de știință au observat o asemenea legătură la animale- animalele de sex feminin sunt atrase de masculii care au o dietă bogată în nutrienți. Aceste rezultate par să fie similare și în cazul oamenilor, notează scientificamerican.com.

Într-o serie de experimente publicate în anul 2016 în jurnalul Appetite, 42 de bărbați au mâncat usturoi crud sau au înghițit felii întregi de usturoi, apoi au purtat tampoane de bumbac la sub braț timp de 12 ore. Probele prelevate de pe tampoane au fost examinate mai târziu de 14 femei, care au evaluat în mod colectiv mirosul corpului mâncătorilor de usturoi. Ele au comparat mirosul cu al unor bărbați care nu au avut în dieta lor usturoi.

Bărbații au trebuit să mănânce cel puțin patru căței de usturoi, exact 1.000 de miligrame, pentru a avea un rezultat măsurabil. Dar cum usturoiul crește nivelul de antioxidanți din organism și distruge bacteriile dăunătoare, ar putea schimba și modul în care sudoarea noastră miroase, semnalând o stare de sănătate bună pentru partenere, spune o ipoteză a cercetării.

“O femeie poate, de asemenea, să găsească indicii în mirosul corpului pentru a găsi un partener care consumă hrană de calitate”, spune antropologul Jitka Fialová de la Universitatea Charles din Praga.

Usturoiul nu este singurul aliment care ar putea stimula apetitul sexual. Într-un studiu publicat în 2016 în Evolution Human Behivor, psihologii de la Universitatea Macquarie din Sydney au pus câteva femei să miroase tricourile a 43 de bărbați, timp de 24 de ore. Bărbații au completat chestionare cu privire la alimentația pe care au avut-o, iar cercetătorii au analizat pielea gălbuie a acestora pentru a măsura consumul de carotenoide, pigmenți care se găsesc în legume și fructe, cum ar fi dovleceii, morcovii sau caisele.

Studiile mai arată că pielea gălbuie reprezintă un aspec vizual mai atractiv pentru potențialii parteneri, cel puțin la caucazieni. În acest studiu, femeile au raportat mirosul bărbaților care au consumat alimente bogate în carotenoide – legume, fructe. Constatările ar putea fi explicate prin abilitățile noastre evoluate de a găsi parteneri sănătoși, deoarece nivelurile de carotenoide scăzute sunt asociate cu infecțiile și o mai mare moralitate.

Deci, de acum încolo, înainte de orice întâlnire, mâncăm legume și fructe? Balanța va înclina spre tine? Oare bărbații simt o femeie, după miros, că mănâncă sănătos? Cercetătorii caută încă răspunsuri, dar un lucru este sigur: mirosul de ustoroi în respirație nu este vreun afrodisiac, deci consumați-l moderat înainte de o întâlnire.