17 ian. 2017 | 14:06

O companie românească îi ajută pe doctorii americani să nu mai ”rătăcească” pacienți sau echipamente

ACTUALITATE
O companie românească îi ajută pe doctorii americani să nu mai ”rătăcească” pacienți sau echipamente

Soluția Intelligent Locations are de gând să îmbunătățească sistemele medicale prin urmărirea în timp real a echipamentelor și a pacienților.

Qualitance, o companie românească, lucrează alături de Intelligent Locations la crearea unui sistem unitar de urmărire și localizare a pacienților internați, dar și a echipamentelor folosite în spital, pentru o mai bună experiență în cadrul unităților medicale.

Familiile celor aflați în spital au posibilitatea de a afla în timp real ce se întâmplă cu cei dragi, mulțumită aplicațiilor de iOS și Android conectate la rețeaua construită în spital. Astfel, când pacientul își schimbă locația în cadrul unității medicale, o notificare este trimisă pe telefon, instantaneu. De asemenea, același sistem este aplicat în cazul echipamentelor medicale, având în vedere că există situații în care echipamentele mobile se rătăcesc, iar spitalul înregistrează pierderi majore pe termen lung.

introducere date

Trackerele sunt înregistrate în sistem instantaneu, parin scanarea acestora.

Trackere ce folosesc tehnologia Bluetooth low-energy sunt oferite pacienților, sub formă de brățări, dar pot fi atașate și echipamentelor, fiecare dintre acestea având o identitate unică în sistem. Acestea raportează locația la unul dintre gateway-urile instalate în fiecare cameră, acestea având, de asemenea, o identitate unică. La trecerea dintr-o zonă în alta, trackerul comunică imediat cu gateway-ul și transmite informația în sistem, iar apoi către aplicația instalată pe telefon.

De asemenea, când vine vorba de echipamentele din spital, rata de pierdere a acestora se înjumătățește, iar inventarul poate fi efectuat mult mai rapid. Sistemul poate fi instalat și configurat pentru un spital în doar 15 minute, având la dispoziție un simplu plan al acestuia. În plus, sistemul este scalabil, astfel că nu contează cât de mică sau cât de mare este unitatea unde se dorește implementarea.

gateway tracker

Dispozitivul de tracking ce se atașează de brățară și gateway-ul instalat în fiecare cameră.

Qualitance și Intelligent Locations au implementat deja sistemul de tracking în două spitale din Chicago și deja poartă discuții cu alte unități medicale din SUA, dar și din Europa, creatorii estimând că vor introduce sistemul în 15-20 de spitale, pe parcursul acestui an. Sperăm că într-un viitor apropiat, și unitățile medicale din România se vor arăta interesate de acest sistem.