03 feb. 2016 | 15:36

YouTube vrea să transmită videoclipuri panoramice live

ACTUALITATE
YouTube vrea să transmită videoclipuri panoramice live

Cei de la YouTube lucrează în prezent la o nouă funcție denumită Live 360 Video.

Funcția 360 video de la YouTube ar putea deveni și mai bună în perioada următoare, grație unei noi funcții pe care serviciul deținut de Google ar vrea să o implementeze în viitorul apropiat. După cum scriu cei de la Gizmodo, YouTube ar putea să înceapă transmiterea de videoclipuri panoramice live în viitorul apropiat. Surse apropiate companiei le-ar fi declarat celor de la Buzzfeed că au avut loc întâlniri între YouTube și producători de camere de filmare la 360 de grade, cu privire la implementarea transmisiunilor panoramice live.

Realizare celor de la YouTube ar fi, într-adevăr, una importantă, întrucât foarte puține camere pot transmite videoclipuri la 360 de grade în direct. Mai mult decât atât, după cum scrie și Buzzfeed, clipurile de acest tip au o calitate care ar permite difuzarea pentru o audiență globală. În general, un astfel de material este alcătuit din mai multe video-uri, fiecare dintre acestea fiind înregistrat de o cameră separată. În cazul celor mai multe camere, ”Lipirea” acestora are loc într-o fază ulterioară. Însă dacă YouTube vrea să facă live-streaming, acest proces ar trebui efectuat în timp real.

Nu în ultimul rând, transmiterea materialelor ar putea fi problematică, din cauza dimensiunilor. Facebook se pare ca a lucrat la o metodă de compresie, însă nu a avut parte de vreun succes important până acum. Pentru moment, însă, această inițiativă din partea YouTube rămâne la stadiul de zvon, iar YouTube nu a oferit vreo informație.