25 aug. 2016 | 10:19

YouTube își reinventează aplicația pentru TV-uri

ACTUALITATE
YouTube își reinventează aplicația pentru TV-uri

Petrecem cea mai mare a timpului navigând pe internet pe telefon, dar când vine vorba de clipuri pe YouTube, se pare că ne încântă mai mult ecranul TV-ului. Din acest motiv, respectiva aplicație tocmai a fost reinventată.

Aproape toate Smart TV-urile, mai vechi sau mai noi, vin, în mod inevitabil, preinstalate cu o aplicație de YouTube. Din fericire, cei de la Google au, în majoritatea cazurilor, controlul asupra respectivului progrămel. Asta înseamnă că, ocazional, gigantul din Mountain View poate lansa o actualizare importantă la respectiva aplicație prin care să reinventeze modul prin care intearcționăm cu clipurile noastre preferate. Exact asta s-a întâmplat zilele trecute, când un update foarte important a reinventat aproape complet interfața aplicației, punând, într-un mod mult mai evident, accentul pe accesibilitate.

Volumul clipurilor de pe YouTube este incomensurabil, chiar dacă la cele mai multe dintre ele nu veți ajunge aproape niciodată. Asta înseamnă că un sistem de categorizare al lor este vital. Pornind de la această premisă, noua interfață a aplicației YouTube pentru TV-uri s-ar putea să ofere doritorilor o experiență de vizionare semnificativ îmbunătățită.

Acest efort a plecat de la o analiză internă a celor de la Google, conform căreia, mai multe de jumătate dintre persoanele între 18 și 49 de ani din Statele Unite urmăresc clipuri de pe YouTube pe TV. Printre cele mai populare categorii de conținut sunt incluse știrile, clipuri cu fitness, sport și nu numai. Cei mai mici dintre noi, vizionează desene animate și o serie de seriale pentru copii.

Pornind de la această premisă, accentul, încă din prima pagină a aplicației, se pune pe astfel de conținut. Din doar câteva atingeri pe telecomandă, veți ajunge la clipuri Recomandate, Populare, Divertisment și Știri. În plus, utilizatorii de TV-uri 4K vor avea o secțiune separată. Noua versiune de YouTube va fi întâi distribuită în SUA, urmând ca în următoarele zile și săptămâni să ajungă și în alte colțuri ale mapamondului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele