11 iun. 2016 | 14:59

Yahoo Messenger va fi închis: până când îl mai poți folosi

ACTUALITATE
Yahoo Messenger va fi închis: până când îl mai poți folosi

Yahoo Messenger, așa cum îl știai până acum, se va schimba în curând.

După mai bine de 18 ani, Yahoo a decis să renunțe la serviciul Messenger. Din câte se pare, descărcarea versiunii pentru desktop este deja imposibilă, iar în curând, aplicația nu va mai putea fi folosită. Desigur, vorbim aici atât despre utilizatorii de rând, cât și despre cei care foloseau API-ul Yahoo Messenger.

Yahoo Messenger a apărut pe piață în luna august a anului 1998 cu numele Yahoo Pager și a devenit extrem de popular pe plan mondial, mai ales în Asia. Dar acum, compania are un nou serviciu Messenger, cu numeroase feature-uri indisponibile pe versiunile anterioare, și încurajează utilizatorii să renunțe la acestea.

”Deși în ziua de azi oferim interoperabilitate între versiunea Legacy și noul Messenger, îi încurajăm pe toți utilizatorii să finalizeze tranziția către acesta din urmă, din moment ce nu vom mai utiliza platforma Legacy începând cu 5 august 2016. Intenționăm să ne concentrăm asupra noului Messenger, cu obiectivul de a le oferi cea mai bună experiență utilizatorilor noștri”, scrie într-o declarație oficială Yahoo.

Din câte se pare, Yahoo Messenger a reușit să rămână popular în Asia și în rândul oamenilor de afaceri de pe piața petrolului, în ciuda succesului uriaș de care s-au bucurat alte aplicații, precum Facebook Messenger. Totuși, acestea două grupuri sunt insuficiente pentru a justifica continuitatea versiunii clasice de Messenger.

Este Yahoo Messenger o victimă a succesului de care se bucură serviciile de mesagerie produse de cei de la Facebook? Da și nu. Situația este una mult mai complicată. Ce-i drept, una dintre aplicațiile Facebook a devenit a doua cea mai populară din Statele Unite anul trecut, reușind să depășească YouTube.

Prima aplicație Facebook care a reușit să ajungă la un miliard de descărcări a fost cea principală a rețelei sociale. Apoi, a venit rândul WhatsApp, iar în 2015 Messenger a atins acest statut de „vedetă”.