12 oct. 2016 | 06:07

Yahoo Mail devine imposibil de ignorat sau șters

ACTUALITATE
Yahoo Mail devine imposibil de ignorat sau șters

Yahoo a trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ultimele luni, încărcată de scandaluri și speculații de colaborare cu autoritățile americane. Pentru a preveni migrarea utilizatorilor, Yahoo Mail se pare că a dezactivat câteva funcții importante.

Totul a început cu câteva sute de milioane de conturi Yahoo ale căror date de autentificare au intrat în posesia hackerilor. La scurt timp după, informații greu de contestat legate de colaborarea Yahoo cu servicii guvernamentale de supraveghere gen NSA au slăbit și mai mult încrederea utilizatorilor. Nici nu mai are rost să amintim de un proces în care este implicat CEO-ul Marissa Mayer pentru că a concediat mai mulți bărbați ce afirmă că au fost dați afară pentru simplul fapt că nu sunt femei.

Având în vedere că toate aceste informații au ieșit la iveală într-o perioadă în care Yahoo se străduiește să vândă cea mai mare parte a operațiunilor sale, un lucru este sigur. Bătrânul gigant din domeniul serviciilor online nu-și permite să piardă utilizatori, iar modul în care a pus în aplicare acest concept este destul de frustrant. Conform celor de la The Associated Press, începând cu primele zile din octombrie a devenit imposibil să-ți înaintezi mailurile de pe Yahoo către o altă căsuță de email, gen Gmail. Partea bună este că cei care aveau deja funcția activă, nu sunt afectați. Dar cei care își doresc să o activeze acum, întâmpină următorul mesaj încărcat de substanță.

,,Redirecționarea automată trimite o copie a mesajelor primite într-un cont către altul. Această funcție se află momentan în lucru. În timp ce lucrăm pentru a o îmbunătăți, am dezactivat temporar abilitatea de a activa Mail Forwarding pentru adrese noi de redirecționare. Dacă ați activat Mail Forwarding în trecut, email-urile voastre vor continua să fie înaintate către adresa configurată anterior.

Pe lângă faptul că acest anunț este destul de suspicios în contextul celorlalte vești proaste despre Yahoo, cei de la TechCrunch au mai detaliat o problemă. Clienții British Telecoms, care au un cont de email Yahoo inclus în abonament nu mai au posibilitatea să-și șteargă conturile. Mesajul primit de aceștia este similar cu cel de mai sus. ,,Scuze, funcția de ștergere este mometan indisponibilă. Funcția va redeveni activă până la finele lunii septembrie.” Având în vedere că septembrie tocmai s-a încheiat, nu putem decât să sperăm că este vorba de o greșeală și că nu trebuie să aștepte cineva până în septembrie 2017 pentru renunța la Yahoo Mail.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele