04 nov. 2016 | 07:30

Xbox One S va fi compatibilă cu discuri Blu-ray cu filme scrise de tine

Gaming
Xbox One S va fi compatibilă cu discuri Blu-ray cu filme scrise de tine

Xbox One S este o consolă cu specificații de invidiat și cea mai recentă creație din acest spectru de activități a celor de la Microsoft. Asta nu înseamnă însă că nu mai poate fi îmbunătățită după ce a fost lansată.

Competiția între consolele de gaming de ultimă generație nu se mai duce de mult doar pe jocuri. Este adevărat că există câteva titluri exclusive care s-ar putea să încline balanța într-o direcție sau alta, dar cei mai mulți gameri se bucură de Call of Duty, Titanfall, Battlefield sau Tomb Raider, creații care funcționează deopotrivă pe un Xbox sau PlayStation. 

În încercarea de a se diferenția un pic de cei de la Sony, Microsoft a făcut un anunț foarte interesant legat de noua sa consolă Xbox One S. Din câteva se pare, o actualizare de software va aduce pe platformă suportul pentru discuri BD-R și BD-RE. În sine, această informație nu sună impresionant, dar posibilitățile derivate din ea, sunt literalmente nelimitate. Practic, este vorba de compatibilitatea consolei cu discuri Blu-ray pe care le scrieți acasă, cu filme pe care le-ați filmat chiar voi sau cu unele luate de pe internet, preferabil legal, dar nu neapărat.

,,Pentru cei care întreabă… da, Xbox One S va suporta discuri BD-R și BD-RE. Actualizarea de firmware va avea loc astăzi. #Xbox” Anunțul de mai sus a fost de Mike Ybarra, unul dintre directorii Microsoft pe partea de Xbox. Dacă abrevierile vă sunt străine, acestea provin de la Blu-ray Recordable – discuri cu o capacitate de 25 – 50GB pe care le scrii o singură dată și Blu-ray Recordable Erasable – discuri reinscriptibile cu aceeași capacitate.

În contextul în care Xbox One S este o consolă construită în jurul unei versiuni de Windows 10 adaptate pentru consolă, aceasta este o veste foarte bună mai ales pentru cei care folosesc discuri Blu-ray ca soluție de backup. Nu de alta, dar toate discurile voastre cu poze, filme sau documente, vor putea fi accesate prin intermediul celui mai nou și mai performant Xbox.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele