13 iun. 2016 | 07:25

Xbox One S este aproape gata: mai subțire, mai sprinten și cu semnal 4K

ACTUALITATE
Xbox One S este aproape gata: mai subțire, mai sprinten și cu semnal 4K

Se dezbate de mult lansarea de noi console de la Microsoft și Sony, dar abia acum vedem prima imagine cu Xbox One S, care are toate șansele să fie adevărată. 

Cei care au făcut o investiție mai mult sau mai puțin semnificativă într-un televizor cu 4K și suport pentru semnal HDR au un motiv în plus să aștepte până să facă investiția într-o consolă de gaming. Nu de alta, dar se pare că este doar o chestiune de timp până când va ajunge în magazine o nouă generație de Xbox One, iar aceasta v-ar putea satisface toate pretențiile.

Momentan, vizavi de noul Xbox One S, nu avem decât o imagine de referință pentru designul consolei, dar aceasta trădează un amalgam de particularități. Conform zvonurilor, această creație va fi cu aproximativ 40% mai compactă decât varianta originală. Versiunea comercială standard va avea culoarea albă, iar transformatorul pe care în Xbox One îl vedem în afara consolei, pe cablu de alimentare, acum va fi ascuns în interior. O jumătate de consolă va fi mascată cu un model perforat care, pe lângă faptul că arată foarte bine, s-ar putea să faciliteze procesul de ventilație.

În altă ordine de idei, pe lângă particularitățile de design pe care le vedeți în imaginea de mai sus, consola va suport redarea de conținut 4K și conținut HDR – High Dynamic Range. Nu știm încă daca va putea transforma și jocurile actuale de Xbox în Ultra HD, dar vor exista cu siguranță titluri compatibile cu rezoluția suplimentară. Spațiul de stocare va fi extins până la 2TB, controller-ul va avea mici modificări, iar în pachet va fi inclus un stand pe care puteți fixa consola vertical.

Momentan, singurele variabile care mai există în legătură cu noua consolă țin de preț și de data de lansare. În principiu, nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni până va ajunge pe rafturile magazinelor, iar prețul aproximativ ar putea fi între 400 și 450 de dolari. Merită reținut că versiunea standard de Xbox One nu va dispărea sub nici o formă de pe piață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele