04 ian. 2016 | 06:52

Windows 95 pe Nintendo 3DS e un experiment interesant și inutil

ACTUALITATE
Windows 95 pe Nintendo 3DS e un experiment interesant și inutil

Deoarece consolele de gaming sunt mici computere, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că cineva a încercat să ruleze Windows 95 pe un Nintendo 3DS.

De când a fost posibilă instalarea mai multor distribuții de Linux pe PlayStation 3, s-a creat o comunitate de modderi al căror scop a implicat exploatarea la maxim a resurselor hardware din consolele de gaming. De-a lungul anilor au apărut foarte multe dovezi ale acestei realități, dar nici una dintre ele nu a implicat un Nintendo 3DS, până acum.

După cum se poate vedea în clipul de mai sus, un individ foarte creativ a fost capabil să ruleze Windows 95, în toată splendoarea sa, pe cel mai recent model de Nintendo 3DS XL. Proiectul a fost creația unui internaut care preferă să se ascundă în spatele pseudonimului Shutterbug2000. Membrul comunității GBATemp a fost capabil să ducă la bun sfârșit această idee pornind de la platforma de emulare DOSbox, deși întregul proces a mai implicat o doză semnificativă de creativitate.

Rezultatul final nu este neapărat unul spectaculos, din punctul de vedere al funcționalității, deoarece momentan nu se pot instala, de exemplu, jocuri de MS DOS în acel Windows. Important este însă că funcționează, iar detaliile de fiabilitate și performanță vor fi finisate ulterior. Din punctul meu de vedere, partea cea mai fascinantă este că pe ecranul principal al consolei se poate vedea sistemul Windows 95, în timp ce pe ecranul inferior pot fi văzute detaliile aferente platformei DOSbox folosite pentru emulare.

Dacă sunteți curioși de pașii pe care i-a urmat Shutterbug2000 pentru a ajunge până aici, întreaga experiență a fost detaliată pe site-ul GBATemp.net. Rămâne să vedem dacă în următoare săptămâni sau luni va reuși să conecteze și un mouse la Nintendo 3DS, având în vedere că Windows 95 nu a fost menit să fie compatibil cu ecranele sensibile la atingere.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele